MADRID

Španjolski sud traži više od 8 godina zatvora za Shakiru zbog utaje poreza

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Državno odvjetništvo u Barceloni, na sjeveroistoku Španjolske, priopćilo je u petak da će zatražiti više od 8 godina zatvora zbog utaje poreza za kolumbijsku zvijezdu Shakiru koja odbija nagodbu i kaže da je spremna za pravnu bitku.  

U optužnici koju je AFP dobio na uvid, odvjetništvo ističe da će usto tražiti gotovo 24 milijuna eura od pjevačice koju se tereti da je od 2012. do 2014. od španjolskih poreznih vlasti utajila 14,5 milijuna eura.

 Shakirini odvjetnici tvrde da pjevačica nije živjela u Španjolskoj u tom razdoblju. .

Sud sad treba odlučiti hoće li te kada će podići optužnicu.

Kolumbijska pjevačica, koja je prodala više od 80 milijuna nosača zvuka u svijetu, uvijek je podmirivala sve svoje porezne obveze, priopćili su njezini odvjetnici u srijedu. 

"Pjevačica je potpuno uvjerena u svoju nedužnost i stoga ne prihvaća nagodbu", stoji u priopćenju.

Uvjeti predložene nagodbe nisu objavljeni.

Ta 45-godišnja pjevačica koju mnogi nazivaju "kraljicom latino glazbe" tvrdi da se u Barcelonu preselila 2015. Ondje je živjela s nogometašem Gerardom Piqueom, igračem nogometnog kluba Barcelone.

Par ima dvoje djece, no odnedavno više ne žive zajedno. 

Pjevačica kaže da je, premda se njezin odvjetnički tim nije potpuno slagao u pogledu navodnog duga, platila 17,2 milijuna eura, koliko je španjolski porezni ured tvrdio da duguje.

Po njezinim riječima već godinama nema nepodmirenog duga prema poreznim vlastima i uvjerena je da će pobijediti na sudu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum