LJUBLJANA

Slovenija: blato spriječilo krađu aviona

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Bizaran pokušaj krađe manjeg sportskog zrakoplova u susjednoj Sloveniji spriječilo je mokro uzletište, pa su "otmičari" završili u blatu dok su pokušavali upaliti motor i odletjeti u nepoznato.

Sve se događalo u  noći na ponedeljek na uzletištu Imeno kod Podčetvrtka, kad su nepoznate osobe pod okriljem tame provalile u hangar u  kojemu lokalni aeroklub drži svoje letjelice.
"Srećom je pokušak krađe završio neuspjehom jer je trava na stazi bila mokra, pa je zrakoplov zapeo u blatu", objavio je Letački savez Slovenjije (LZS), a prenose lokalni mediji.
Na letjelici marke "Morane" nema vidljivijih tragova oštećenja, a sve su u letačkom klubu prijavili policiji koja kradljivcima još nije ušla u trag.
"Apeliramo na sve aeroklubove i pojedince, vlasnike letjelica, da ubuduće bolje skrbe za sigurnost na aerodromima i da osiguraju dodatnu zaštitu od neovlaštenog pristupa objektima", objavio je Letački savez Slovenije.
Takve su krađe u inozemstvu prilično česta pojava, pa se kradu ultralaki zrakoplovi koji se onda radi skrivanja tragova rastave i prodaju u dijelovima na crnom tržištu.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater