ZAGREB

Reper Oddisee nastupa u klubu Peti kupe 13. listopada

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Washington DC reper s brooklynškom adresom Oddisee, praćen svojim bendom Good Compny, nastupit će u zagrebačkom klubu Peti kupe u četvrtak, 13. listopada, objavio je organizator koncerta Blackout Hip Hop.

Inovativan hip-hop umjetnik Oddisee prvo je postao poznat kao underground producent prije nego što je stekao poštovanje kao reper. Odrastao je pod utjecajem glazbenog nasljeđa svojih roditelja, oca Sudanca i majke Afroamerikanke, u kombinaciji s hip-hopom koji su mu približili stariji rođaci. 

Tu se osjete i čuju velemajstori kao što su Eric B. & Rakim, De La Soul i A Tribe Called Quest, ali mjesta u njegovoj glazbi ima i za puno soula, gospela i jazza, dok se tematski bavi pitanjima rase, politike, bogatstva, vjere i ljubavi.

U karijeri koja traje već gotovo dva desetljeća Oddisee je objavio 12 studijskih albuma i desetak mixtapeova, a djeluje i kao član tria Diamond District.

Njegov koncert u klubu Peti kupe bit će njegov drugi nastup u zagrebu, gdje je prvi put gostovao 2017. u Garden Brewery u sklopu Red Bull Music Academy sessionsa. 

Zagrebački koncert dio je „At It Again“ europske turneje koja obuhvaća čak 37 datuma, a samo u našoj regiji, od 12. do 19. listopada, osim Zagreba pokrit će Ljubljanu, Sarajevo, Skopje i Beograd. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of