ZAGREB

Rakim repa 3. rujna u zagrebačkom Petom kupeu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Jedan od najboljih repera svih vremena, kultni “The God MC”, Willis Michael Griffin Jr. poznatiji kao Rakim nastupit će 3. rujna u novootvorenom zagrebačkom klubu Peti kupe, objavio je organizator koncerta Pozitivan ritam.

Rakim u klub Peti kupe dolazi u sklopu svoje europske turneje tijekom koje će u kolovozu i rujnu posjetiti Ljubljanu, Beč, München, Paris, Stockholm, Kopenhagen, Varšavu, London i Hamburg. Domaću podršku Rakimu pružit će Bizzo iz Bolesne Braće, Mr. Dirty Hairy i Phat Phillie.

Rakim, porijeklom iz gradića Wyandanch (Long Island, New York) izrazito rijetko gostuje u Europi, posljednji put je na našem kontinentu nastupao 2011. godine, a sada dolazi brodom "Queen Elizabeth 2" jer ne leti avionom. 

Na sceni je od sredine 80-ih i pripada u vrh najboljih hip hop glazbenika svih vremena. Kao polovica dua Eric B & Rakim iza sebe ima četiri kultna albuma, a izdao je i tri samostalna albuma, gdje je surađivao sa svojim prijateljima i suborcima, također hip hop legendama DJ Premierom i Peteom Rockom.

Rakim se smatra najznačajnijom osobom zaslužnom za transformaciju i nastanak zlatnog doba hip hopa 80-ih, osobu koja je poziciju MC-a dovela na višu razinu i u relativno jednostavne tekstove unijela kompleksnost i dubinu, zadržavajući i dalje besprijekoran flow bez kojeg hip hop gubi svoj smisao. 

Iz Rakimove biografije izdvaja se da je MTV 2006. godine album “Pad In Full” (Eric B & Rakim) proglasio najboljim hip hop albumom svih vremena, a jedan od najvažnijih hip hop časopisa, The Source, ga je 2012. godine proglasio najboljim tekstopiscem svih vremena.
 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum