LONDON

Princ Philip uspješno podvrgnut zahvatu na srcu - palača

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Britanski princ Philip, 99-godišnji suprug kraljice Elizabete, podvrgnut je u srijedu zahvatu zbog postojećeg stanja srca koji je uspješno prošao, priopćila je Buckinghamska palača u četvrtak.

Philip je primljen u bolnicu 16. veljače nakon što se osjećao loše. Tada je priopćeno da se liječi od nespecificirane infekcije koja nije povezanan s covidom-19.

U ponedjeljak je premješten u drugu bolnicu u središtu Londona, a palača je rekla da će mu napraviti pretrage srca i nastaviti liječiti infekciju.

"Vojvoda od Edinburgha jučer je uspješno podvrgnut zahvatu zbog već postojećeg stanja srca u bolnici Sv. Bartolomeja", priopćila je palača i dodala da će princ "ostati u bolnici na liječenju, odmaranju i oporavku nekoliko dana".

Otkako je primljen u bolnicu 16. veljače, vojvodu je javno posjetio samo njegov sin, princ Charles.

Kraljica (94) je ostala u dvrocu Windsor zapadno od Londona, gdje je par boravio tijekom pandemije koronavirusa, a prošli je tjedan nastavila sa svojim službenim dužnostima putem videa.

Ona i njezin suprug primili su prvo dozu cjepiva protiv covida-19.

Philip, koji će navršiti 100 godina u lipnju, nekoliko puta je završio na bolničkom liječenju u zadnjih deset godina zbog ponavljanih infekcija mjehura.

Godine 2011. ugrađen mu je stent zbog začepljenja koronarne arterije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom