KUTINA

Počeo "TjeDAN planeta Zemlja u Moslavini"

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U organizaciji Turističke zajednice iz Kutine do 25. travnja u tijeku je turistička manifestacija "TjeDAN planeta Zemlja u Moslavini 2021.", a program je ispunjen brojnim turističkim manifestacijama.

Manifestacija se održava u povodu 22. travnja, Dana planete Zemlja, koja se u Hrvatskoj obilježava od 1992. godine. U sklopu akcije održat će se dvije organizirane biciklističke vožnje, tri organizirana planinarenja Moslavačkom gorom, jedna individualna biciklistička vožnja predloženim rutama, kao i dvije nagradne igre.  

Na taj će način sudionici moći istražiti Kutinu ali i susjedna moslavačka mjesta, Berek, Veliku Ludinu i Popovaču. Planinarske i biciklističke ture prolaze pokraj zaštićenih prirodnih i kulturnih znamenitosti moslavačkog kraja te brojnih izletišta i vinarija čime se promovira i popularizira Moslavina kao turistička destinacija sa svojim prirodnim turističkim resursima. Sva događanja prilagođena su trenutnim epidemiološkim mjerama, te je broj sudionika ograničen.

Najviše se priredbi održava u subotu, 24. travnja.  Budući da zbog epidemioloških mjera, ove godine neće biti moguće organizirati veliku biciklijadu, organizatori su u cilju nastavka tradicije pozvali zaljubljenike u biciklizam da toga dana, uz cijenu izleta od 250 kuna, od 9 do 17 sati navrate individualno biciklima do Posjetiteljskog centra u Repušnici i uživaju u programu Javne ustanove PP Lonjsko polje. Organizatori će stotinu prvih biciklista nagraditi promotivnom majicom akcije i "bike burgerom".

Također se održava i organizirana Seoska bike avantura u Moslavini uz cijenu izleta od 240 kuna i prijave Destinacijskom menadžmentu Zrin u Sisku na adresu: dm-zrin@dm-zrin. U subotu se održava i planinarska tura Planinarenje uz četiri elementa prirode. Obavijesti o terminima i prijave prima Rural Escape Tours, uz promotivnu cijenu izleta od 75 kuna. 

U nedjelju će se održati Humka Extreme – biciklijada na Moslavačku goru u organizaciji Biciklističkog kluba Kutina i potporu TZG Kutine s cijenom izleta od 30 kuna i detaljnijim informacijama na biciklisticki.klub.kutina@gmail.com, kao i  Garićgradska planinarska avantura koju organizira Rural Escape Tours uz potporu TZG Kutine, uz promotivnu cijenu izleta 75 kuna. Više informacija o terminima i prijave se mogu dobiti na Rural Escape Tours

Turistička zajednica grada Kutine manifestaciju organizira u suradnji s Biciklističkim klubom Kutina, Javnom ustanovom Parka prirode Lonjsko polje, turističkim agencijama Rural Escape Tours i Destinacijski menadžment Zrin, te pod pokroviteljstvom Grada Kutine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of