ZAGREB

Pas Sirius iz Petrinje vraćen u Dumovec i upućen na resocijalizaciju

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Sirius, jednogodišnji pas koji je prošle zime u zagrebački Dumovec stigao u velikom leglu iz Petrinje nakon potresa, nedavno je zbog straha i nepovjerenja u ljude ponovno vraćen u to sklonište za nezbrinute životinje i uključen u program resocijalizacije, priopćili su iz Dumovca.

"Sirius nije volio da mu se itko nađe u blizini. Iskeženi očnjaci bio je prizor kojim bi dočekivao svakoga od nas koji bismo mu donosili hranu i vodu te čistili prostor. Treninge s njim odradili su naši najiskusniji timaritelji i utvrdili da je potrebno mnogo rada kako bi jednoga dana postao pas poželjan za udomljenje“, kaže u Dumovcu. 

Resocijalizaciju psa preuzela je psihoterapeutkinja u edukaciji i socijalizatorica životinja Ivana Kasalo, a već nakon tjedan dana pokazao je napredak. Sirius sada ovladava svoj strah i vraća mu se povjerenje u ljude.

"Sirius je pametan pas i lako ga je motivirati poslasticama. Zahvaljujući tome brzo uči koje je ponašanje poželjno, a koje nije“, kazala je Ivana Kasalo, pokretačica Facebook stranice Pas po mjeri i autorica Vodiča kroz pseće ponašanje.

Kroz Siriusov primjer želimo ljude poučiti da budu odgovorniji pri nabavljanju kućnih ljubimaca i u njihovu odgoju. Nekima je u tome potrebna i pomoć stručnjaka, kaže Kasalo.

Rekla je da će na resocijalizaciji Siriusa raditi mjesec dana, a u njegov odgoj uključit će i zainteresirane građane.

U Skloništu za nezbrinute životinje Grada Zagreba nadaju se da će nakon toga Sirius biti sretno udomljen.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of