ROZZANO

Održana fizička modna revija Dolce & Gabbane u doba covida

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Bez bacanja poljubaca i zagrljaja te uz poštovanje socijalne distance i nošenje zaštitnih maski, modna kuća Dolce & Gabbana, prisiljena da promijeni svoja pravila, održala je u srijedu jednu od prvih fizičkih modnih revija u doba koronavirusa.

U sklopu inače digitalnog Tjedna muške mode u Milanu, reviji na otvorenom nazočili su gosti s maskama na licu dok su modeli koračali modnom pistom a nakon toga stajali u vrtu udaljeni metar jedni od drugih. 

Revija je održana na sveučilišnom kampusu zaklade Humanitas za medicinska istraživanja, koja pokušava razviti cjepivo protiv novog koronavirusa - projekt čijem financiranju pomaže Dolce & Gabbana.

Uz još jednu fizičku reviju s gostima ranije u srijedu koju je održao talijanski brend Etro, revija Dolce & Gabbana bila je prvi modni događaj velike luksuzne marke u stvarnom svijetu od ublažavanja restriktivnih mjera u većini Europe.

Dizajneri Domenico Dolce i Stefano Gabbana rekli su da im je trebalo dugo vremena da shvate hoće li organizacija takvog događajaj biit uopće moguća, ali da su željeli poslati poruku optimizma i da se Italija, jedna od najteže pogođenih zemalja koronavirusom, "vratila".

Nadahnuta bojama Amalfijske obale i njenog mora, revija muške odjeće Dolce & Gabbane za proljeće/ljeto 2021 održana u srijedu u Rozzanu, južno od Milana, prikazala je 102 komada odjeće u raznim nijansama plave boje, a neki su imali i otiske neoklasičnih kipova.

Na reviji je bilo oko 200 gostiju, uglavnom talijanskih, u usporedbi s 500 ili više u normalnim vremenima. 

Modeli nisu nosili maske na modnoj pisti - brend je nedavno lansirao kolekciju pidžama s odgovarajućim maskama za lice - ali dvojica dizajnera učinila su to za svoj tradicionalni izlazak na pistu na kraju revije.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum