SYDNEY

Nova 'zelena' video-poruka Russella Crowea na koncertu u Sydneyu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Australska filmska legenda Russell Crowe je na koncertu 'Fire Fight Australia' održanom u ponedjeljak u Sydneyu u video-poruci upozorio na opasnost od klimatskih promjena, zamolivši gledatelje da prihvate znanstvene teze o klimatskim promjenama.

Australski je glumac upozorio svijet na prirodne katastrofe kojima će naš planet biti izložen ako se što prije ne odustane od upotrebe fosilnih goriva i ako se ne uloži u obnovljive oblike energije, pišu mediji. 

"To se odnosi na industriju, domove, automobile..., elektrificirajmo sve što možemo uz pomoć već postojećih sustava i tehnologija", pozvao je glumac u trominutnom video-obraćanju gledateljima. 

Desetosatnom koncertu održanom na stadionu ANZ u Sydneyu pristustvovalo je više od 70.000 ljudi, a koncert je organizirala glumica Celeste Barber. 

Rusty, kako ga od milja zovu, na opasnosti od klimatskih promjena upozoravao je na sličan način i ranije u govoru što ga je umjesto njega na dodjeli nagrada Zlatni globus pročitala njegova kolegica, glumica Jennifer Anniston. 

Crowe nije prisustvovao dodjeli nagrada zbog velikih požara koji su zahvatili velik dio njegove domovine. Vatra je tada zahvatila i dio njegova imanja u Novome Južnom Walesu, zbog čega je nastala veća materijalna šteta. 


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum