RIJEKA

Najavljen izvanredni ljetni Riječki karneval, međunarodna povorka 18. lipnja

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ovogodišnji izvanredni, ljetni Riječki karneval počet će dječjom karnevalskom povorkom 4. lipnja, a međunarodna karnevalska povorka će riječkim ulicama proći 18. lipnja, najavljeno je u srijedu na konferenciji za novinare na Trsatskom kaštelu.

Riječki karneval će ove godine, zbog pandemije koronavirusa, biti izvanredno održan u ljetnom terminu, uz maškarane povorke, koncerte i razne zabave na više lokacija

Dječja karnevalska povorka krenut će 4. lipnja  s Gata Karoline Riječke, a druženje će se nastaviti u prostorima Exporta na Delti, uz glazbu i ples. Najavljene su i priredbe i predstave za djecu.

Velika Međunarodna karnevalska povorka bit će 18. lipnja, u njoj se očekuje više od 55 karnevalskih grupa s oko pet tisuća maškara i brojnim alegorijskim kolima, a za vikend, od 17. do 19. lipnja najavljeno je više koncerata i zabava na otvorenom.

Direktor Turističke zajednice Grada Rijeke Petar Škarpa podsjetio je da se karnevalska događanja nisu mogla održati tijekom zime, u tradicionalnom terminu, zbog epidemioloških mjera koje su bile na snazi.

Istaknuo je da su najave za ljetni karneval odlične pa očekuje da će svi koji se nađu u Rijeci doživjeti jedinstvenu atmosferu i lipanjski vikend za pamćenje.

Gradonačelnik Marko Filipović pozvao je sve da se pridruže Riječkom karnevalu, a poziv na veselo maškarano druženje uputili su i Meštar Karnevala Sandi i kraljica Riječkog karnevala Dora Pilepić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter