LONDON

Kraljica Elizabeta II. se vraća dužnostima

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Manje od tjedan dana nakon liječničke preporuke da se odmara i noći provedene u bolnici, što se uvelike komentiralo u medijima, kraljica Elizabeta II. se u utorak vratila svojim službenim dužnostima održavši virtualnu audijenciju za veleposlanike akreditirane u Velikoj Britaniji.

Iz Windsorskog dvorca, četrdesetak kilometara od Londona, gdje je sada njezina glavna rezidencija, kraljica je video vezom razgovarala s veleposlanikom Južne Koreje, Gunn Kimom i Švicarske, Markusom Leitnerom, primajući njihove vjerodajnice, priopćila je Buckinghamska palača.

Kraljica kojoj je 95 godina, pojavila se nasmiješena, u žutoj opravi, pred svojim gostima koji su bili u Buckinghamu, u središtu Londona.

To je njezino prvo javno pojavljivanje od 19. listopada i od otkazivanja puta u Sjevernu Irsku dan poslije, pošto su joj liječnici preporučili odmor.

Kraljica je noć sa srijede na četvrtak prošlog tjedna provela u bolnici, službeno radi "preventivnih" pregleda.

Činjenica da je Buckingham tek kasno izvijestio o toj hospitalizaciji, prvoj kraljičinoj od 2013., potaknula je upite i kritike o nedostatnoj transparentnosti palače.

Britanska vladarica trebala bi sudjelovati na UN-ovoj konferenciji o klimi COP26 početkom idućeg tjedna u Glasgowu, u Škotskoj. To je putovanje važno jer se kraljevska obitelj u zadnje vrijeme uvelike zauzima za ekološke teme.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater