MELBOURNE

Iscrpljeni klokan hladio se u dvorišnom bazenu u Australiji

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Klokan je primijećen kako se hladi u dvorišnom bazenu u regiji Hunter u Australiji dok su vatrogasci spašavali koale s drveća na područjima kojima su prijetili požari.

Australska divljina teško je pogođena požarima koji su uništili preko 3,7 milijuna hektara šume i odnijeli šest života. 

Utočišta za životinje i spasilačke organizacije zbog očekivanog pogoršanja uvjeta trebaju odlučiti hoće li pokušati evakuirati ugrožena područja ili riskirati ostanak i pokušati zaštititi životinje. 

Brojne koale i leteće lisice (vrsta šišmiša) su uginule dok su klokani, koale i ješci uočeni u potrazi za skloništem u gradskim područjima. 

Iako nisu poznati po svojim plivačkim vještinama, klokani su u potrazi za vodom na velikim vrućinama, no obično to čine u divljini.

Obitelj u regiji Hunter u Novom Južnom Walesu snimila je klokana od 70 kilograma kako se hladi u njihovom bazenu za vikend kada su temperature dosegnule 42 Celzijeva stupnja. 

Klokan koji je snimljen u vodi do svojih prsa, činio se neozlijeđen. 

U međuvremenu je u Victoriji korisnik Twittera Bill Wallace objavio fotografije papiga kakaduia koje su, čini se, uginule od toplotnog udara. 

"Termometar na trijemu danas je zabilježio 48,9 Celzijeva stupnja, što očito nije službeno očitovanje, ali je bilo dovoljno da ubije kakadua", napisao je Wallace. 

Vatrogasci su spasili koale s eukaliptusa i spašavali domove u Južnoj Australiji na područjima kojima su prijetili požari.

U Novom Južnom Walesu je organizacija za zaštitu okoliša procijenila da je više od 2.000 koala uginulo nakon što je izgorila trećina njihovog staništa. 

Rezervat divljih životinja sjeverno od Sydneya evakuirao je 300 životinja.

"Odlučili smo ih evakuirati i imali sreće što smo uspjeli pobjeći vatri", rekla je Tassin Barnard iz rezervata Walkabout. 

Iako nema službenih podataka, Barnard kaže da vjerojatno uginulo više milijuna životinja. 

"Drugi rezervati nisu se odlučili na preseljenje životinja već će dati sve od sebe da ih obrane. Razumijem to jer je to iznimno teško učiniti", dodala je Barnard. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of