LONDON

Haljina u kojoj je Lady Di plesala s Travoltom ponovno na dražbi

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Haljina koju je princeza Diana nosila kad je plesala s Johnom Travoltom na svečanoj večeri u Bijeloj kući, ponovno će 9. prosinca biti ponuđena na dražbi, izvijestila je londonska aukcijska kuća Kerry Taylor.   

Dugačku baršunastu tamno plavu haljinu otvorenih ramena koju je dizajnirao Victor Edelstein, lady Di je nosila tijekom posjeta Sjedinjenim Državama 1985. godine na svečanoj večeri koju je u čast prinčevskog para priredio tadašnji američki predsjednik Ronald Reagan.

Pozornost javnosti haljina je privukla kad je pokojna princeza u njoj zaplesala na podiju Bijele kuće s holivudskom zvijezdom Johnom Travoltom. 

Oprava, koja je princezi bila vrlo draga i koju je odjenula nekoliko puta, već je prodana na dražbi godine 2013. za 240 000 funta (dva milijuna i 125 tisuća kuna), anonimnom ponuđaču koji ju je kupio kao iznenađenje za svoju suprugu. 

Vlasnica akucijske kuće tvrdi da je princeza Diana prije putovanja u Sjedinjene Države izrazila samo jednu želju - zaplesati sa slavnim glumcem. 

Procjenjuje se da će haljina na dražbi 9. prosinca biti prodana za 250.000 do 350.000 funta. 

Na istoj će aukciji biti ponuđene još dvije Dianine haljine: još jedna plava haljina od baršuna s potpisom modne dizajnerice Katherine Cusack te nešto kraća haljina u mornarskom stilu koju je princeza nosila u privatnim prigodama.

 


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of