ZAGREB

Gogol Bordello na odgođenom 15. izdanju INmusic festivala

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Na 15. izdanju INmusic festivala, koji je zbog epidemije koronavirusa odgođen za lipanj iduće godine, nastupit će i međunarodna punk world music senzacija Gogol Bordello, objavio je u ponedjeljak organizator festivala. 

Predvođen karizmatičnim Eugeneom Hützom, Gogol Bordello okuplja šaroliku skupinu glazbenika i perfomera iz svih dijelova svijeta, čiji kulturni utjecaji formiraju i neponovljiv zvuk grupe.

Romski i istočnoeuropski utjecaji u pjesmama i nastupima Gogol Bordella spajaju se s energičnim punk i dub elementima uz pratnju violine, harmonike i saksofona.

Uz sedam studijskih albuma iza sebe, jedan EP, niz gostovanja s drugim glazbenicima i u dokumentarnim i igranim filmovima, između ostalog u "Everything is Illuminated" Lieva Schreibera i Madonninom redateljskom debiju "Filth and Wisdom", Gogol Bordello je u dva desetljeća rada utvrdio svoj status kao jedna od najatraktivnijih i najneobičnijih pojava na svjetskoj glazbenoj sceni, navodi organizator.

Gogol Bordello pridružuju se već potvrđenim premijernim hrvatskim nastupima The Killersa, Nick Mason's Saucerful of Secrets i Belle and Sebastian u sklopu odgođenog izdanja Inmusic festivala #15, koje će se održati na lokaciji jarunskih otoka u Zagrebu od 21. do 23. lipnja 2021. godine.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum