PEKING

Glasnogovornica kineskog ministarstva ismijana zbog tvita o Tajvanu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Glasnogovornica ministarstva vanjskih poslova u ponedjeljak je postala predmet ismijavanja na društvenim mrežama zbog tvita u kojemu opravdava pripadnost Tajvana Kini, a u prilog tomu navodi broj kineskih restorana na otoku.

"Baidu Maps, jedna od glavnih aplikacija za karte u Kini, ukazuje na to da u Taipeiju postoji 38 restorana koji nude kuhinju kineske provincije Shandong i 67 restorana koji nude specijalitete provincije Shanxi", napisala je Hua Chunying u nedjelju na Twitteru, društvenoj mreži blokiranoj u Kini.

"Okusni pupoljci ne lažu. #Tajvan je oduvijek bio dio Kine. Davno izgubljeno dijete na kraju će se vratiti kući", napisala je.

Kina smatra Tajvan, otok s oko 23 milijuna stanovnika, jednom od svojih pokrajina, koju u dogledno vrijeme treba uspješno ponovno ujediniti s ostatkom glavnog teritorija Kine.

Među brojnim stranim korisnicima interneta argument glasnogovornice Hua izazvao je salve smijeha i duhovitih komentara. 

U Taipeiju je više od 100 restorana s ramenom (japanskom juhom s rezancima), tako da je Tajvan definitivno dio Japana", komentirao je u šali jedan od njih na Twitteru.

"Google Maps pokazuje da je u Pekingu 17 McDonald'sa, 18 KFC-a, 19 Burger Kinga i 19 Starbucksa. Okusni pupoljci ne lažu. #Kina je oduvijek bila dio Amerike", ironično je napisao drugi

Hua Chunying, poznata po nerijetko oštrim i ne uvijek diplomatskim izjavama, vrlo je aktivna na Twitteru.


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini