neobično otkriće nasa-e

DOKAZ O POSTOJANJU PARALELNOG SVEMIRA? Stvorio ga je Veliki prasak kao i naš, no ondje vrijeme ide unatrag!

| Autor: Glas Istre

Znanstvenici iz NASA-e, piše Jutarnji list,  koji na Antarktici provode eksperiment otkrili su čestice iz svemira koji je rođen istovremeno kada je Veliki prasak stvorio ovaj u kojem živimo, piše NewScientist.

Članovi istraživačke ekspedicije na nebo su pomoću velikog balona nosili elektroničke antene kada su se susreli "povjetarac" svemirskih čestica koje su bili oko "milijun puta" jače od bilo čega što su prije vidjeli.

Niskoenergetske čestice mogu proći kroz Zemlju bez da s njome ostvare ikakvu interakciju, međutim visokoenergetske čestice ne mogu proći jer ih Zemlja zaustavi svojom čvrstoćom.

Visokoenergetske čestice mogu se detektirati samo kada se kreću prema površini Zemlje, međutim NASA-in eksperiment ANITA (Antarctic Impulsive Transient Antenna), niz posebno aranžiranih radijskih antena koje vise s balona punog helija na nadmorskoj visini od 37 tisuća metara, detektirao je čestice koje su putovale prema "gore" od Zemlje.

NASA-ino otkriće sugerira da su te čestice putovale unatrag kroz vrijeme iz paralelnog svemira, rekao je u intervjuu voditelj eksperimenta Peter Gorham.

Inače bi čestice morale promijeniti obliku prije nego što bi prošle kroz Zemlju i vratile se nazad. Gorham kaže da je tako što nemoguće. "Nalikuju obrnutoj kiši kozmičkih zraka. To što smo vidjeli izgledalo je kao da su čestice izašle iz leda", dodao je.

Gorham je rekao da je Veliki prasak prije 14 milijardi godina stvorio naš svemir, ali i još jedan - onaj u kojem se sve odvija unatraške.

Britanski Express piše da su spomenute čestice prvi puta detektirane 2014. godine te da su se znanstvenici s njima ponovno susreli 2016. godine, ali da su ih oba puta odbacili kao pozadinski šum koji nastaje tijekom drugih mjerenja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini