LOS ANGELES

'Barbi' postavio rekord, 'Oppenheimer' dobro zaradio

| Autor: Hina
Scena iz filma

Scena iz filma


Novi film "Barbi" s Margot Robbie u ulozi legendarne lutke dominirao je kinima ovaj vikend sa zaradom od 155 milijuna dolara, postavši tako film s najvećom zaradom u 2023., objavio je u nedjelju distributer Wenber Bros.

Film "Oppenheimer" o stvaranju atomske bombe redatelja Christophera Nolana premašio je očekivanja i u američkim kinima zaradio 80.5 milijuna dolara. Bitka za prvo mjesto šaljivo je nazivana "Barbenheimer".

Podaci o zaradama značajan su poticaj studijima i kinima koji su dosad imali razočaravajuće ljeto. Prodaja karata pala je ispod prošlogodišnje razine unatoč većem broju filmova u cineplexima.

Groznica "Barbenheimera" s dva uvelike iščekivana, ali potpuno različita filma koja su u kina došla u isto vrijeme, izazvala je goleme gužve u kinima.

"Barbi" je film o lutki koja je svoj debi doživjela prije šezdeset godina, iz perspektive redateljice "Malih žena" Grete Gerwig. Zarada od 155 milijuna u prvom tjednu prikazivanja premašila je zaradu filma "Super Mario Bros. Film" u travnju. "Barbi" je ujedno i film neke redateljice s najboljim otvaranjem ikada.

U drami "Oppenheimer" Cillian Murphy glumi američkog znanstvenika J. Roberta Oppenheimera koji je napravio atomsku bombu. Film je dobio sjajne kritike i očekuje se da će biti nominiran za puno Oscara.

Film je zaradio dodatna 93.7 milijuna dolara na međunarodnim tržištima pa je ukupna zarada 172.2 milijuna dolara, objavio je distributer Universal Pictures.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini