grupa je trenutno na turneji

Pjevač Rammsteina optužen za spolno zlostavljanje, vlada traži mjere

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Njemačka vlada je u utorak zatražila mjere zaštite za žensku publiku domaćeg kultnog metal-sastava Rammstein nakon optužbi protiv njegova pjevača za spolno zlostavljanje.

"Osobito mladi moraju biti bolje zaštićeni od agresije", rekla je za AFP njemačka ministrica obitelji Lisa Paus iz stranke Zeleni, dok je Rammstein, među najpoznatijim europskim metal-sastavima, na turneji po kontinentu.

Ministrica je napose predložila da se na koncertima uvedu zaštitne zone za žene i ekipe koje bi mogle intervenirati u slučaju seksualnog zlostavljanja.

Treba "brzo i konkretno" razgovarati o zaštitnim mjerama, zatražila je ministrica, napominjući da bi bilo "korisno provesti ozbiljnu raspravu o odgovornosti umjetnika i organizatora prema posjetiteljima koncerata".

Pjevača sastava Tilla Lindemanna nekoliko je žena optužilo za spolno zlostavljanje, objavili su ovih dana državna televizija NDR i dnevnik Suddeutsche Zeitung. 

Pjevača se sumnjiči da je na koncertima iz prvih redova izabirao skupinu djevojaka koje je nakon koncerta pozivao na zabavu. Dvije djevojke tvrde da su na tim zabavama bile drogirane i prisiljene na spolni odnos, što je sastav demantirao.

U drugoj istrazi koju vodi tjednik Die Welt, opisuje se čitav sustav u pjevačevoj službi u kojemu su djevojke u prvom redu snimane i fotografirane kako bi Lindemann (60) mogao izabrati one koje mu se sviđaju.

Ovog tjedna na olimpijskom stadionu u Muenchenu trebaju se održati četiri koncerta na kojima neće biti prvih redova ispred pozornice iz kojih je pjevač birao djevojke (tzv. Row Zero). 

"Organizator nas je jučer obavijestio da neće biti Row Zero prostora ni zabave nakon koncerta ovdje kod nas", rekao je za AFP Tobias Kohler, glasnogovornik stadiona, gdje će sastav nastupiti.

Rammstein koji je osnovan 1994. i odustao od provokacija u svojim spotovima, treba idućih tjedana održati koncerte u Francuskoj, Italiji, Švicarskoj, Švedskoj, Belgiji, Nizozemskoj, Poljskoj i Austriji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom