ZAGREB

Partibrejkersi 14. listopada u Tvornici kulture

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Više od godinu dana od nastupa na festivalu Brijačnica, kultni beogradski rokeri Partibrejkers u subotu, 14. listopada, u zagrebačku Tvornicu kulture ponovno donose nezaustavljivu žestinu i distorziju, najavljeno je iz Tvornice.

Partibrejkersi su lani proslavili 40 godina djelovanja, a tijekom četiri desetljeća postali su sinonimom za iskrene, sirove i žestoke svirke, dok su njihovi stihovi uklesani u povijest, kako beogradskog, tako i regionalnog rocka i glazbe uopće.

Hitovi su se iskristalizirali već prvim albumom ''Partibrejkers'', 1985. godine, a niz se nastavio izdanjima ''Partibrejkers II'' (1988) te ''Partibrejkers III'' (1989). U sljedećem desetljeću na kazeti objavljuju koncertno izdanje ''Zabava još traje'' (1992), te albume ''Kiselo i slatko'' (1994) i ''Ledeno doba'' (1997).

Objavili su i dvije kompilacije ''Najbolje od najgoreg''(1996) i ''San i java'' (1999). Uslijedili su ''Gramzivost i pohlepa'' (2002), ''Sloboda ili ništa'' (2007), ''Krš i lom'' (2010). Brejkersi su svoje posljednje studijsko izdanje objavili 2015. godine, album ''Sirotinjsko carstvo''.  

Partibrejkers ovog listopada u Tvornicu donose zvuk rock'n'rolla, svoje zarazne rifove i divlje ritmove. ''Kreni prema meni'', ''Sit gladan'', ''Ako si…'', ''Stoj, Džoni'', ''Ti moraš biti moja'', ''Lobotomija'', ''Hoću da znam'', ''Zemljotres'',  ''Hipnotisana gomila'' i druge pjesme Brejkersa vječne su i bez roka trajanja, poručuje organizator.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of