ZAGREB

Swansi 8. studenog stižu u zagrebački Kino SC

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Nakon sedam godina u Zagreb se vraćaju američki avangardni majstori Swans, koji će nastupiti u Kinu Studentskog centra u srijedu, 8. studenog, objavio je organizator koncerta Hangtime Agency.

Swans je avangardni no wave bend nastao 1982. u New Yorku, a osnivač mu je multiinstrumentalist i kantautor Michael Gira. Kad su ga pitali zašto baš ime Swans (Labudovi), rekao je da se radi o veličanstvenima i predivnim bićima, ali s vrlo nezgodnim temperamentom.

U više od četiri dekade postojanja eksperimentirali su s raznim žanrovima: od noise rocka preko post punka i industriala do post rocka. Teme kojima su najčešće bavili su religija, moć, seks i smrt u svom prepoznatljivom mračnom i apokaliptičnom stilu. 

Bend je dosad izdao 15 albuma, dok bi prema najavama njihov najnoviji album “The Beggar” svjetlo dana trebao ugledati 23. lipnja u izdanju Young God Recordsa, čiji je vlasnik Michael Gira. Na njemu bi se trebala naći i najdulja pjesma koju su Swansi ikad snimili, The Beggar Lover (Three) od gotovo 44 minute.

Swansi su inače poznati po brojnim izmjenama svirajućeg osoblja, a aktualni članovi su Michael Gira, Kristof Hahn, Christopher Pravdica, Phil Puleo, Larry Mullins i Dana Schechter.

Prije glavnih zvijezda večeri nastupit će Norman Westberg, američki gitarist koji je dugo godina svirao sa Swansima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini