OMILJENI NAPITAK

U ovom kafiću šalica jedne specijalne vrste kave košta 920 eura. Pojašnjen i razlog takve cijene

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Unsplash)

Ilustracija (Unsplash)


Mnogima je šalica dobre kave omiljeni ritual u danu, no teško je reći da je baš riječ o užitku za kojeg treba izdvojiti 920 eura, prenosi N1.

Brew Lab Cafe u Penrithu u Australiji prodaje neke od najboljih vrsta kava, a među njima je jedna posebna, napravljena od zrna koji raste na 1.700 metara nadmorske visine pored vulkana u Panami.

Međutim, mušterije moraju pomno planirati uživanje u kavi jer je kafić naručuje tek nakon što kupac to zatraži, kako bi osigurao svježinu. To znači da su potrebna oko dva tjedna da stigne.

“Tada stupimo u kontakt s dečkima u Panami, oni ispeku kavu samo za tu priliku i zatim je pošalju privatnim avionom”, objasnio je Mitch Johnson, vlasnik Brew Laba za australski 9News.

Otmjeno putovanje specijalne kave bez sumnje pridodaje njezinoj vrijednosti od 1.500 australskih dolara, odnosno 920 eura. Zrna ove kave vrhunske su kvalitete i ocijenjena su iznad 90, a riječ je o oznaci koja određuje početak praga ljestvice najboljih zrna.

Nakon što zrna stignu, podvrgavaju se preciznom postupku kuhanja u Brew Labu koji uključuje prethodno navlažen filter i vodu kuhanu na točno 94 Celzijeva stupnja. Kava prolazi kroz nekoliko postupaka prelijevanja, a svaki je savršeno tempiran kako bi osigurao savršen okus.

Je li vrijedna tolikog novca? Možda i jest ako volite piti čaj. Da, dobro ste pročitali.

“Većina ljudi, kada pije ovu kavu, kaže da je njihov prvi dojam da je to više poput čaja nego kave”, objasnio je vlasnik, dodajući kako je okus toliko dobar da izaziva suze radosnice.

Ipak, u ovom su kafiću dostupne i povoljnije kave, no i dalje su puno skuplje nego od prosjeka. “Dosta mušterija dolazi nam jednom tjedno kako bi isprobalo naše kave od 100 ili 200 australskih dolara (oko 60 i 120 eura)”, otkrio je vlasnik.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of