Provjerite ove postavke

Mislite da ste obrisali povijest pretraživanja?

| Autor: Glas Istre
Ilustracija

Ilustracija


Najveća internetska tražilica na svijetu revno prati sve vaše aktivnosti, a situacija nije nimalo bolja kod YouTubea ili Mapsa. Evo kako privatne podatke možete dovesti u red uz nekoliko klikova u Google profilu, prenosi tportal.

Google pohranjuje veliku količinu podataka o načinu na koji koristite internet čak i nakon što ste u pregledniku obrisali povijest pretraživanja. Svi mi s vremena na vrijeme tražimo glupe stvari, pa evo savjeta kako natjerati Google da u potpunosti izbriše neugodne dokaze.

Brisanje povijesti u Chromeu vrši se pritiskom na Ctrl+H ili preko izbornika s tri točkice u gornjem desnom dijelu ekrana. Vodite računa da ako ne izbrišete svoju povijest pretraživanja sa svog Google računa tehnološki div i dalje te podatke čuva.

Da biste ih potpuno izbrisali, otvorite preglednik Chrome i birajte svoju profilnu sliku u gornjem desnom kutu. Kada ste unutar Google računa, jednostavno potražite 'Moja aktivnost' u traci za pretraživanje na vrhu zaslona. Za brisanje pretraživanja iz određenog vremenskog razdoblja samo dodirnite Izbriši > Izbriši prilagođeni raspon.

Također možete promijeniti svoje postavke tako da se povijest pretraživanja automatski briše. Vratite se na izbornik Povijest pretraživanja i odaberite Kontrole. Pronađite karticu 'Aktivnost na webu i u aplikacijama' i dodirnite Automatsko brisanje (uključeno).

Svaka od stavki u izborniku povijesti pregleda (YouTube, Google pretraga i Lokacije) može se detaljno pregledat ili ugasiti, uz opciju za brisanje određenog razdoblja ili, ako tako želite, cijele povijesti.

Ako vam se ne vraća na ove postavke kako biste svako malo morali brisati aktivnosti na webu, moguće je potpuno isključiti povijest, čime Google više neće bilježiti ono što ste gledali ili pretraživali.

Za kraj, imajte na umu da se ovo razlikuje od povijesti preglednika koju morate brisati zasebno.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of