zna se koju bi cijenu moglo postići

Na dražbi Travoltino odijelo iz "Groznice subotnje večeri"

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Bijelo odijelo sa širokim reverima i trapez nogavicama, koje je John Travolta nosio u filmu "Groznica subotnje večeri" uskoro će biti ponuđeno na dražbi u Kaliforniji. 

Najpoznatija tri komada odjeće od poliestera u povijesti filma ovaj mjesec idu na dražbu u Kaliforniji, nudeći sretnome kupcu priliku da zapali plesni podij, no pritom se ne smije previše približiti otvorenom plamenu.

Bijelo odijelo s prslukom u kojemu je poletni mladi Travolta sedamdesetih godina slomio mnoga srca, središnji je dio kolekcije pod nazivom "Hollywood: Classic and Contemporary" koju će na dražbi na Beverly Hillsu ponuditi aukcijska kuća Julien's Auctions.

Njezin direktor Martin Nolan novinarima je kazao: "Ovoga se sjećamo. Kad ljudi govore o disku, najprije pomislite na 'Groznicu subotnje večeri', pomislite na grupu Bee Gees, pomislite na Johna Travoltu."

Nolan očekuje da bi odijelo širokih nogavica i visokog pojasa i, vjerojatno golemom količinom statičkog elektriciteta, moglo postići cijenu i do 200.000 dolara na aukciji koja će se održati 22. i 23. travnja. A vjeruje da bi moglo otići i za veću svotu. 

Na dražbi će biti ponuđeno još oko 1400 predmeta iz razdoblja koje pokriva posljednjih stotinu godina kinematografije.

Među njima će se naći i štap Charlieja Chaplina, hoverboard iz "Povratka u budućnost III" i originalno pokrivalo za glavu koje je nosila Theda Bara u "Kleopatri" iz 1917.

Obožavatelji Harryja Pottera moći će licitirati za razne filmske rekvizite, a bit će tu i kostima iz filmskih franšiza poput "Johna Wicka", "Batmana", "Iron Mana" i "Ratova zvijezda".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater