ZAGREB

Legendarni britanski darkeri The Mission 9. svibnja u Boogaloo Clubu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Britanske dark rock legende The Mission u sklopu nastavka europske turneje, koja je morala biti prekinuta zbog pandemije covida, nastupit će 9. svibnja u zagrebačkom Boogaloo Clubu, najavio je organizator koncerta Twilight Promotion.

The Mission se nakon 15 godina vraćaju u Zagreb, i to u gotovo originalnoj postavi jer su pored frontmena Wayne Hussyja tu i originalni basist Craig Adams i gitarist Simon Hinkler, što će biti prava poslastica za fanove benda jer je baš ta postava snimila najbolje albume i obilježila njihov najbolji period. 

Na žalost im se zbog lošeg zdravstvenog stanja nije mogao pridružiti originalni bubnjar Mick Brown pa The Mission imaju novog mladog bubnjara Alexa Bauma.

The Mission su osnovali 1986. godine Hussy i Adams nakon odlaska iz The Sisters Of Mercy s guitaristom Hinklerom i bubnjarem Brownom. Ubrzo kreću na turneju s tada već vrlo popularnim The Cult. 

Već sa svojim prvim singlom „Garden Of Delight“ osvajaju dark, goth i sličnu publiku te se sa svakim svojim idućim izdanjem sve više približavaju prvim mjestima na top listama. 

Iste godine potpisuju za kompaniju Mercury i objavljuju svoj prvi album „Gods Own Medicine“, sa kojeg su skinuti singlovi „Stay With Me“ i „Wasteland“, a album postaje klasik gothic rocka.

Sa singlom „Tower Of Strenght“, koji je skinut sa idućeg albuma „Children“, The Mission 1988. dolaze do prvih mjesta top lista i sviraju prvu veliku svjetsku turneju u sklopu koje su održali odličan koncert pred desetak tisuća ljudi u ljubljanskoj Hali Tivoli.

Slijedi još jedan uspješan album „Carved In Sand“, s kojeg su skinuta još dva hita „Butterfly On The Weel“ i „Deliverence“. U sklopu turneje The Mission 1990. godine dolaze po prvi puta u Zagreb, gdje su nastupili u Domu sportova.

Nakon toga izdali su niz albuma i singlova te još dva puta svirali u Zagrebu, a 2013. izlazi im album “The Brighes Light” na kojem se u bend vraćaju Hinkler i prepoznatljivi zvuk njegove gitare.

Kao predgrupa nastupit će zagrebački mračnjaci iz Phantasmagorije, koja je osnovana 1988. godine i slovi uz makedonski Mizar za jedne od predvodnika tadašnje regionalne dark scene.

Phantasmagoriji su glavni uzori The Sisters Of Mercy i The Mission pa će za ovu priliku pripremiti posebnu set listu sastavljenu većinom od pjesama iz rane faze karijere.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter