potvrdili organizatori

Zagrebački INmusic festival neće se održati ove godine

| Autor: Hina
INmusic festival (Snimio Marko Todorov / Cropix)

INmusic festival (Snimio Marko Todorov / Cropix)


Zagrebački INmusic, jedan od najvećih hrvatskih glazbenih festivala, ove se godine neće održati, objavio je organizator festivala na društvenim mrežama u ponedjeljak.

“Dali smo najbolje od sebe da festival dočekamo ove godine, no nažalost moramo obavijestiti kako se INmusic festival neće moći održati 2023.”, stoji u objavi.

Kao i proteklih 17 godina organizatori su se, kažu, trudili te uložili mnogo u festival kako bi on bio na prepoznatljivoj razini međunarodnog programa i kvalitete produkcije koju smatraju da njihova publika zaslužuje.

Tekuće posljedice pandemije, rata u Ukrajini, inflacije i generalnog osjećaja nesigurnosti koje mnogi osjećaju u svojim svakodnevnim životima rezultirali su uvjetima koji ne dopuštaju da se potpuno neovisan glazbeni festival poput INmusica održi, poručili su.

U trenutnim okolnostima, dodaju, nije moguće isporučiti najbolji mogući međunarodni festival glazbe uživo za cijenu karte određenu u skladu s financijskim ograničenjima lokalne publike.

Ne želeći se odreći ni jednog principa koje INmusic čine onim što jest, te poštujući potporu i prisutnost kojom je publika od 2006. omogućila festivalu da raste i razvija se svakim izdanjem, organizatori su odlučili kako je najbolje fokusirati se na preduvjete potrebne za stabilan kontinuitet INmusic festivala u budućnosti.

“Nadamo se da će se 16. izdanje INmusic festivala održati 2024. i da ćemo biti u mogućnosti podijeliti njegove datume s vama u narednim mjesecima."

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater