NEW YORK

Dres LeBrona Jamesa prodan za 3,7 milijuna dolara

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Dres u kojem je LeBron James osvojio titulu NBA igrajući za Miami Heat 2013. godine prodan je za 3,7 milijuna dolara u petak, a na istoj dražbi u New Yorku prodana je i jedna od haljina koja je pripadala pokojnoj princezi Diani.

Dres košarkaša LeBrona Jamesa postao je treći najskuplji prodan na dražbi, nakon dresa Michaela Jordana iz NBA finala 1998. koji je prodan za 10,1 milijuna dolara te dresa koji je Diego Maradona nosio na Svjetskom nogometnom prvenstvu 1986. za 9,38 miliona dolara.

Dražba sportskih predmeta koje su pripadale slavnim igračima postigla je istinski uzlet zadnjih godina. Nova prodaja pokazuje da je potražnja za takvim predmetima "najveća do sada", rekao je Brahm Wachter iz Sotheby'sa.

Na istoj dražbi u petak u New Yorku prodana je i haljina boje patlidžana koju je nosila princeza Diana. Haljinu je dizajnirao Victor Edelstein, a prodana je za 604.800 dolara nakon "oštrog nadmetanja", objavila je dražbovna kuća na Twitteru.

Ta haljina, koju je Sotheby's procijenio na svotu između 80.000 i 120.000 dolara, bila je dio kolekcije od 80 haljina princeze Diane koja je bila prodana na dražbi 1997. u dobrotvorne svrhe. 

Tada je Edelsteinova kreacija bila prodana za 24.150 dolara i ostala je do petka u jednim te istim rukama, objavio je Sotheby's no nije otkrio tko je novi vlasnik. 

Na dražbi u Londonu održanoj 18. siječnja, američka zvijezda reality showa Kim Kardashian kupila je križ Attalah, luksuzni privjesak urešen ametistima i dijamantima koji je nosila princeza Diana.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of