PERUŠIĆ

U Pečinskom parku Grabovača program 'Božićna čarolija'

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Špilju Samograd Pećinskog parka Grabovača, razgledalo je ove godine više od 12.000 posjetitelja, a u adventskom razdoblju iduću subotu Park priprema za djecu program  'Božićna čarolija'.

U sklopu 'Božićne čarolije' moći će se besplatno razgledati špilja Samograd, ali i voziti kočijom,  te se igrati u Eko dječjem igralištu, Panovom labirintu i u Hobitskoj kućici, rekla je ravnateljica Javne ustanove PP Grabovača Jelena Milković .

Najzanimljivija bi, kaže, mogla biti “božićna potraga za blagom”, a nagrada je, još uvijek, iznenađenje. Djeca će se moći fotografirati s Djedom Božićnjakom, a bude li obilnog snijega sanjkati i sudjelovati na “snješkofestu”, izradi najljepšeg snjegovića.

Bogat program Božićne čarolije za posjetitelje će početi 3. prosinca u 15 sati i potrajati do 21 ili 22 sata, a očekuje se više stotina ljudi. Bit će to ujedno za posjetitelje posljednje aktivnosti u Grabovači za ovu godinu, a datum otvaranja lokaliteta za javnost ovisit će o vremenskim uvjetima.

Ravnateljica Javne ustanove PP Grabovača Jelena Milković ističe da je među  12.000 ovogodišnjih posjetitelja, tijekom Mjeseca hrvatske knjige u studenom njih 250 bilo članova knjižnica iz Zagreba, Rijeke, Zadra, Šibenika i lokalnog Perušića, koji su špilju mogli razgledati besplatno s iskaznicama svojih knjižnica.

Tu su akciju za čitatelje iz knjižnica osmislili JU Pećinskog parka i Narodna knjižnica Perušić s dvojnim ciljem, poticanja čitanja knjiga, ali i aktivnog boravka u prirodi.

Zbog uspostavljenih dogovora s više nacionalnih parkova i parkova prirode te knjižnica Milković smatra da će idućih godina u povodu Mjeseca hrvatske knjige  akcija razgledavanja zaštićenih dijelova prirode zaživjeti na mnogim mjestima.


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom