lagani povratak prema "starom normalnom"

NAKON DVIJE GODINE U HRVATSKU STIŽU TURISTI IZ JUŽNE KOREJE

| Autor: Milan Pavlović
Ilustracija (foto: Pixabay)

Ilustracija (foto: Pixabay)


Nakon pune dvije godine prinudne korona apstinencije u Zagreb će danas sletjeti prvi zrakoplov s turistima iz Južne Koreje, čime će simboličko biti obnovljene turističke veze Hrvatske s izuzetno zanimljivim i potentnim azijskim tržištem.

Neposredno prije izbijanja pandemije pulski Uniline je prilično snažno krenuo u kampanju otvaranja novih i dalekih tržišta među kojima je bilo i južnokorejsko koje je u tom trenutku bilo jedno od najbrže rastućih emitivnih turističkih tržišta na svijetu.

U 2019. godini Hrvatsku je posjetilo oko 400 tisuća turista iz Južne Koreje, koji su ostvarili više od 511 tisuća turističkih noćenja. Brojke pokazuju da im je fokusu uglavnom bio tzv. city break turizam, te su za Zagreb, neposredno prije izbijanja pandemije, gosti iz Južne Koreje bili drugi po brojnosti strani gosti. Laganim povratkom prema „starom normalnom“, Unilineova priča s tim tržištem ponovno je pokrenuta, te se ponovno probuđeni interes za putovanje u Hrvatsku počeo konkretizirati prvo rezervacijama, a sad i prvim gostima.

- Nakon dugih 26 mjeseci, ove subote s velikim zadovoljstvom dočekujemo dolazak prve grupe korejskih gostiju. U svojoj turističkoj turi oni će posjetiti Zagreb, Plitvice, Šibenik, Split i ići do Dubrovnika.

U razgovorima i ugovorima koje smo potpisali najavljen je dolazak značajnog broja grupa korejskih turista u našu zemlju, zbog čega sa zadovoljstvom možemo konstatirati da se po okončanju pandemije Hrvatska kao vrlo poželjna destinacija ponovno vratila na azijsko tržište, kazao je Boris Žgomba, predsjednik Uprave Unilinea, komentirajući dolazak prvog zrakoplova iz Incheona u Zagreb.

Programi korejskih, ali i ostalih azijskih grupa čiji je dolazak najavljen u Hrvatsku ovoga ljeta obuhvaćaju više hrvatskih destinacija koje će obilaziti u sedam do deset dana.

S obzirom na interes i stanje rezervacija, očekuje se da će razina turističkog prometa s tog tržišta vrlo brzo biti vraćena na razinu rekordne 2019. godine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of