BARBAN

RJEŠENJE ZA TURIZAM U POSTKRIZNOM RAZDOBLJU: Istra Outdoor Experience osmišljava novu strategiju

| Autor: Patricija SOFTIĆ

Što to Istra Outdoor Experience tim radi, a drugi ne? Odgovor na to pitanje je pružanje aktivnosti na otvorenom, a one uključuju degustacije vina, rakije, likera, kao i organiziranje i posluživanje hrane u manjim grupama direktno u prirodi, čime gost dobiva potpuni doživljaj destinacije. Istra Adventure, Glavani park, Ranch Barba Tone, Konoba Vorichi, Camp Dvor i Travel Istria smatraju da iz post krizne situacije treba izvući priliku

Predstavnici Istra Outdoor Experience tima okupili su se prošlog četvrtka u Multimedijalnom centru Barban s ciljem razrade programa pokretanja turizma u post kriznom razdoblju. Poticanje inovacija u turizmu, razrada marketinških strategija i poslovno umrežavanje bile su samo neke od tema anti-korona sastanka, kojim Istra Outdoor Experience tim želi oživjeti turistički sektor umrtvljen korona situacijom.

Umrežavanje i povezanost

"Kako se spomenuta situacija mijenja iz dana u dan, ne samo na području Republike Hrvatske, već i na području Europske unije i ostatka svijeta, moramo djelovati razumno i očekivati znatne ekonomske promjene. Stoga Istra Outdoor Experience tim ističe umrežavanje i povezanost svih djelatnosti u turizmu na području Istarske županije i približavanje korisnicima putem digitalnih kanala kao najbolje rješenje na novonastalu situaciju. Što to Istra Outdoor Experience tim radi, a drugi ne? Odgovor na to pitanje je pružanje aktivnosti na otvorenom, a one uključuju degustacije vina, rakije, likera, kao i organiziranje i posluživanje hrane u manjim grupama direktno u prirodi, čime gost dobiva potpuni doživljaj destinacije. Istra Adventure, Glavani park, Ranch Barba Tone, Konoba Vorichi, Camp Dvor i Travel Istria smatraju da iz post krizne situacije treba izvući priliku, istu onakvu kao i na samom početku sklapanja ovog partnerstva prije 10-ak godina, a to je izazov pružanja drugačijeg turističkog proizvoda uslijed neizvjesnog razdoblja", poručuju osnivači ove neformalne organizacije.

Novi zaljubljenici u Istru

Odgovoriti na promjenjive trendove u području turističkog sektora svakako je jednostavnije putem zajedničkog djelovanja. Stoga, pozitivan iskorak u radu ovog tima je sklapanje novih suradnji s partnerima koji obavljaju različite djelatnosti.

Poučeni dobrim iskustvom zajedničkog nastupa na turističkom sajmu u Ljubljani u siječnju ove godine, kad su se timu priključili Turistička zajednica Općine Žminj s Mljekarom Latus, Pršutanom Jelenić, OPG-om Žminjski gušti te Turistička zajednica Općine Marčana s Krnica Boat Excursions i Konobom Da Rocco, Istra Outdoor Experience tim odlučio je proširiti suradnju i s OPG-om Frane, In Sylvis vinima i Beach barom Cadena koji su iskazali interes za povezivanjem. Obogaćenjem turističke ponude i međusobnim umrežavanjem, Istra Outdoor Experience tim zasigurno će dovesti i proizvesti nove zaljubljenike u ovaj dio Istre.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum