SAJAM ZA LUKSUZNI TURIZAM ILTM

Amerikanci, Australci i Britanci najviše zainteresirani za LUKSUZNE HOTELE U HRVATSKOJ

Stories luksuzni hoteli predstavljaju se na ILTM sajmu već četvrtu godinu za redom uz podršku Hrvatske gospodarske komore kako bi se Hrvatska uvrstila na mapu luksuznog turizma. Među njima su i četiri istarska: San Rocco u Brtonigli, Adriatic hotel u Rovinju, Meneghetti Wine Hotel&Winery kod Bala te Valamar Collection Isabella Island Resort u Poreču

| Autor: Glas Istre
Hotel San Rocco u Brtonigli (Snimio Milivoj Mijošek)

Hotel San Rocco u Brtonigli (Snimio Milivoj Mijošek)


Stories, grupacija jedinstvenih luksuznih hrvatskih hotela sudjelovala je u studenom i prosincu prošle godine na najvažnijem sajmu za luksuzni turizam na svijetu ILTM World Tour i predstavila 18 hotela iz svoje kolekcije. Među njima su i četiri istarska: San Rocco u Brtonigli, Adriatic hotel u Rovinju, Meneghetti Wine Hotel &Winery kod Bala te Valamar Collection Isabella Island Resort u Poreču.

Iz Hrvatske gospodarske komore izvijestili su da su, nakon što je Stories grupacija održala ukupno 137 sastanaka s agentima iz cijelog svijeta, najviše interesa za Hrvatsku pokazali Amerikanci, Australci i Britanci.

- Sastanci s agentima bili su izuzetno uspješni, a interes za Hrvatsku je značajan. U odnosu na 2019. godinu, pet posto više agenata je ove godine iskazalo interes za Hrvatsku odnosno 62 posto svih agenata koji su sudjelovali na sajmu. Iako nam povećani interes daje nadu za što uspješniju 2021. godinu, osnovni preduvjet za realizaciju i pokretanje turizma je dobra epidemiološka slika i dostupnost, odnosno prometna i zračna povezanost, poručio je predsjednik Grupacije jedinstvenih luksuznih hotela HGK Nenad Nizić.

ILTM World Tour 2020. spojio je izlagače s agentima specijaliziranim za luksuzni turizam s različitih tržišta; Azije i Pacifika, europskih zemalja te Sjeverne, Srednje i Južne Amerike, a virtualno je okupio više od 2600 stručnjaka iz segmenta luksuznog turizma, uključujući 1200 izlagača, 1300 agenata i više od 100 predstavnika VIP medija. Istovremeno je realizirano ukupno više od 38 tisuća jedan-na-jedan sastanaka.

ILTM sajam strateški je važan za Stories grupaciju, ističu iz HGK i pojašnjavaju da je riječ o sajmu na kojem se sastaju predstavnici najluksuznijih hotela na svijetu i najboljih agenata, a Stories hoteli predstavljaju se već četvrtu godinu za redom uz podršku Hrvatske gospodarske komore kako bi se Hrvatska uvrstila na mapu luksuznog turizma. Sajam se inače svake godine tradicionalno održava u Cannesu, a ove se godine prvi puta radi epidemije koronavirusom održao virtualno, a online platforma sudionicima je bila dostupna sve do kraja 2020. godine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of