Unatoč lošem vremenu

U Puli u prosincu boravilo skoro 20 posto više turista nego u isto vrijeme prošle godine

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
(Snimio Duško MARUŠIĆ ČIČI)

(Snimio Duško MARUŠIĆ ČIČI)


U prosincu je u Puli dosad boravio 2.461 gost koji je ostvario 8.367 noćenja, što je 30, odnosno 19 posto više nego prethodne godine, javljaju iz Turističke zajednice Pule.

- Uzimajući u obzir izuzetno loše vrijeme, ipak se desilo povećanje. Najviše je domaćih gostiju, zatim gostiju iz Italije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije i Njemačke. Po nešto više od 3.000 noćenja ostvareno je u obiteljskom smještaju i u hotelima, 1.250 noćenja realizirano je u apartmanima poduzeća, a 890 u nekomercijalnom smještaju (vikendaši i stanodavci), napominju iz Turističke zajednice.

O najavama noćenja za predstojeće blagdane ne mogu, kažu, govoriti s obzirom da gosti bukiraju izravno u objektima. Kao što smo već najavili, za Božić i doček Nove godine velik broj pulskih hotela bit će zatvoren, pa tako iz Arena Hospitality Groupa potvrđuju da neće raditi ni Park Plaza Histria, ni obnovljeni Grand Hotel Brioni.

Od početka do kraja ove godine u Turističkoj očekuju ukupno 2.170.000 noćenja, 30 posto više nego 2021. "S obzirom da je 2022. godina još uvijek turbulentna i zbog pandemije i zbog rata, možemo biti zadovoljni brojkama jer smo prešli dva milijuna noćenja koja smo prvi put prešli 2017. godine, kaže Sanja Cinkopan Korotaj, direktorica pulskog TZ-a.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter