CAROLINE FLACK

Pažljivo s "guglanjem" poznatih osoba: Otkriveno čije je ime "najopasnije" na internetu

| Autor: Portal NoviList.hr

U prvih top pet dospjele su glazbenice Nicki Minaj i Billie Eilish. 

Caroline Flack je najopasnije ime kojeg možete "guglati" u Velikoj Britaniji, kaže vodeća kompanija za internetsku sigurnost, a prenosi MSN. Anti-virus kompanija McAffe kaže da su rezultati internetskih pretraga za voditeljicu emisije "Love Island" ukazivali na rizične mrežne stranice.

Kompanija inače svake godine procjenjuje koje poznate osobe imaju najviše rezultata prilikom pretrage, koji bi korisnika mogli dovesti do zlonamjernih stranica. Bivši voditelj "Xtra Factora" Flack našao se na vrhu liste, ispred zvijezde "Game of Thronesa" Maisie Williams i glumca Jamesa Cordena.

Reality zvijezda Kim Kardashian prošle je godine bila na vrhu britanske ljestvice, a ove je godine pala na dvadeset i šesto mjesto. U prvih top pet dospjele su glazbenice Nicki Minaj i Billie Eilish. Među prvih deset na ljestvici pronašli su se Josh Gad ("Frozen"), Mischa Barton, pjevači Sam Smith i Dua Lipa te glumac Liam Hemsworth.

"Carlone Flack se zacementirala kao jedna od najtraženijih televizijskih voditelja na internetu", kaže izvršni znanstvenik Raj Samani iz McAfeea. "Ovo je još jedna godina u kojoj 'Love Island' dominira britanskim naslovnicama pa nisam iznenađen rezultatom. Ljudi žele biti u tijeku s posljednjom pop kulturom i vijestima o slavnima, u svakom trenutku i sa svakog uređaja. Korisnici često tu brzinu stave ispred sigurnosti klikajući sumnjive linkove koji obećavaju sadržaj s njihovim najdražim slavnim osobama. Morali bi razmisliti prije nego kliknu da budu sigurni u surfanje sigurnim digitalnim sadržajem te da se zaštite od prijetnji koje bi se mogle koristiti za infekciju njihovih uređaja i krađu identiteta", zaključuje, a prenosi MSN.

Iz kompanije poručuju korisnicima interneta da se suzdrže od korištenja ilegalnih streming stranica uz upozorenje da su prepuni virusa prerušenih u video datoteke. Ohrabruju ljude i da koriste prednosti 'roditeljske zaštite' da pojačaju nadzor kada djeca mogu pristupiti internetu. 


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini