VODNJAN

Kineska delegacija Shenzhena i predstavnici pulske Županijske komore posjetili Infobip

| Autor: Portal GlasIstre.hr
(Dejan ŠTIFANIĆ)

Kineska poslovna delegacija na čelu s Wu Sikangom, direktorom Razvojno-istraživačkog centra iz 23-milijunskog grada Shenzhena, ovih dana boravi u Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji.

Predstavnici HGK – Županijske komore Pula Kinezima su organizirali posjet vodnjanskom Infobipu, jednoj od vodećih IT kompanija u Hrvatskoj koja svoje urede ima i u Shenzhenu.

U sjedištu kompanije, primili su ih predstavnici Uprave na čelu s Silviom Kutićem, Robertom Kutićem te Veselinom Vukovićem koji je predstavio poslovanje u Kini, a razgovaralo se o uvjetima rada Infobipova tamošnjeg predstavništva koje ima četrdesetak zaposlenih. Visoko kinesko izaslanstvo obišlo je i kampus Pangea, susrelo se s polaznicima Infobip internship programa te u direktnim razgovorima s Upravom ponudilo buduću suradnju i podršku za poslovanje na kineskom tržištu.

Jasna Jaklin Majetić, predsjednica HGK – ŽK Pula, tijekom sastanka je istaknula da je Kina jedno od najvećih i najbrže rastućih svjetskih gospodarstava, a suradnja s kineskim tržištem iznimno važna za hrvatsko gospodarstvo koje je zadnjih godina u organizaciji HGK imalo prilike izlagati na sajmovima u Ningbou, Shenzhenu, Shanghaiu te zahvaljujući otvorenom predstavništvu HGK-a u Shanghaiju imali mnoge B2B sastanke u okviru važnih međunarodnih konferencija.

Jaklin Majetić je naglasila da je trenutno otvoren poziv hrvatskim poduzećima za korištenje kineskog ureda HGK koji imaju potrebe za suradnju na razmjeni iskustava, informacija i poslovnih kontakata s kineskim partnerskim institucijama. Na kraju sastanka u ime HGK i hrvatskih tvrtki zahvalila je kineskom izaslanstvu na dolasku u Istru te poručila da s ponosom može preporučiti kompaniju kao što je Infobip za suradnju jer je kompanija mladih ljudi, razvoja i znanja.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater