IT KONFERENCIJA

DEV DAYS: Infobip okuplja više od 500 programera iz cijelog svijeta

| Autor: Duška PALIBRK
(Milivoj MIJOŠEK)

Ovogodišnja, šesta konferencija Dev Days u organizaciji vodnjanskog digitalnog diva Infobipa održat će se 14. rujna u Termama Tuhelj. Pod središnjim motom "Tomorrow's Tech - Today's Business", više od 500 razvojnih inženjera iz cijelog svijeta u hotelu Well razmatrat će najzanimljivije aktualne teme iz programerske zajednice kao što su Kubernetes, Obeservability, chat botovi, big data analytics te AI.

Konferenciju će otvoriti panel diskusija "Learning from failure and sharing experience with the community" na kojoj će o tome što su na putu do uspjeha naučili iz vlastitih neuspjeha govoriti ugledni članovi domaće IT zajednice - Mate Rimac, osnivač i direktor tvrtki Rimac Automobili i Greyp Bikes, Damir Sabol, tvorac najpopularnije svjetske aplikacije PhotoMath za izračun matematičkih zadataka, Mladen Pejković, stariji izvršni direktor Poslovnog razvoja, strategije i informacijske tehnologije u Atlanticu, te Mislav Malenica, osnivač i direktor Vingda. Moderatori panela bit će Ivan Burazin, utemeljitelj kompanije Codeanywhere i konferencije Shift, te CEO Infobipa Silvije Kutić.

- Konferenciju osmišljavaju i organiziraju naši developeri koji su odabrali njima najzanimljivije teme o kojima žele dublje razgovarati ili više naučiti. Prva tri dana su zatvorenog tipa te nam dolaze naši zaposlenici iz Rusije, Indije, BiH, Hrvatske i Filipina, dok smo zadnji dan konferencije odlučili otvoriti vrata svim zainteresiranim kolegama iz struke. Trudimo se imati vrlo kvalitetne govornike i sadržaj te želimo to znanje dijeliti i zajednici, kaže Izabel Jelenić, suosnivač i glavni tehnički direktor Infobipa.

O tome kako budućnost možemo krojiti današnjom tehnologijom govorit će međunarodno priznati predavači. Stijn Polfliet iz kompanije New Relic, Inc. svoje je izlaganje naslovio "Multidimensional microservices monitoring with New Relic", a Ishmeet Grewal iz kompanije LightStep održat će predavanje pod nazivom "Tracing is More Than Traces: The Insights in Trace Aggregates". Tvrtke iz kojih dolaze predstavit će najnovija rješenja za observability, dok će drugi predavači govoriti o Infobipovim development i deployment procesima, kako implementirati Kubernetes, kako uvesti DevOps prakse na 70 i više timova, kao i najnovija postignuća u području Chatbotova i Big Datae.

Ulaznice za 6. Dev Days mogu se kupiti do 13. rujna preko Infobipovih web stranica. Službeni jezik konferencije je engleski.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini