NAJNOVIJEOD 28. DO 31. OŽUJKA

DANI KOMUNIKACIJA: Najpoznatiji svjetski prankster i prva žena-kiborg dolaze u Rovinj

| Autor: Nina ORLOVIĆ RADIĆ
Moon Ribas

Uz brojne i atraktivne predavače koji dolaze na Dane komunikacija u Rovinj, a među kojima se nalazi i najveća zvijezda, Sir Martin Sorell, osnivač najveće marketinške tvrtke na svijetu WPP, potvrđeno je da na festival dolaze još dva zanimljiva imena

Uz brojne i atraktivne predavače koji dolaze na Dane komunikacija u Rovinj, a među kojima se nalazi i najveća zvijezda, Sir Martin Sorell, osnivač najveće marketinške tvrtke na svijetu WPP, potvrđeno je da na festival dolaze još dva zanimljiva imena.

Riječ je o najpoznatijem svjetskom pranksteru (zbijaču neslanih šala) Oobahu Butleru i prvoj kiborg-umjetnici i kiborg-aktivistici u svijetu Moon Ribas.

Lažne traperice

Oobah Butler najpoznatiji je prankster današnjice i uspješan novinar koji je svojim pothvatima uspio zavarati "pola svijeta" i prikupiti milijunsku publiku. U žižu interesa javnosti dospio je kada je njegov restoran The Shed na TripAdvisoru imao zvjezdani status jednog od najuglednijih, a potom je otkriveno da taj restoran zapravo uopće ne postoji.

Također, poznat je i po drugoj prijevari javnosti, odnosno pokretanju lažnog brenda premium traperica Georgio Peviani s kojim je došao sve do Tjedna mode u Parizu.

Oobah Butler autor je i knjige pod nazivom "How I Bulls*hited my Way To Number 1", a poznat je i po odgovoru na pitanje zašto čini to što čini: "Oduvijek želim činiti neočekivano, unositi kaos u staloženu atmosferu i prelaziti granice apsurda."

Art tehno

Uz Butlera, od 28. do 31. ožujka u Rovinju će na Danima komunikacija boraviti i Moon Ribas, španjolska kiborg-umjetnica i aktivistica koja je postala svjetski poznata zbog svoje jedinstvene supermoći.

Umjetnica naime, uz pomoć seizmičkog online senzora kojeg je ugradila u rame, u stvarnom vremenu može doživjeti vibracije i potrese koji se odvijaju bilo gdje na planetu. Ribas ohrabruje i druge umjetnike diljem svijeta da pomoću tehnologije unaprijede svoj kreativni rad i otkriju nove načine izražavanja i komuniciranja svojih osjećaja.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: new hospital − Building yard (1)
Pula: new hospital − Building yard (1)

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini
Webcams provided by webcams.travel add a webcam