PRIJAVE U TIJEKU

Besplatna online radionica IDA-e: "POTENCIJAL IOT TEHNOLOGIJE"

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Unsplash)

Ilustracija (Unsplash)


Istarska razvojna agencija – IDA d.o.o. u sklopu projekta 'Usluge Poticanja konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva - UP SMART', poziva na on line radionicu na temu “Potencijal IoT tehnologije" koja će biti dostupna na Facebook stranici Istarske razvojne agencije – IDA d.o.o. (događaj) u srijedu, 7. srpnja, od 10 sati do 13 sati. 

Internet stvari (Internet of Things ili skraćeno IoT) jedna je od najbrže rastućih tehnologija današnjice. Smatra se evolucijom interneta u kojoj će svi uređaji iz okoline moći međusobno komunicirati, dijeliti podatke i stvarati inteligenciju uz malo ili bez ljudske interakcije.

Cilj radionice je približiti poduzetnicima ogroman potencijal IoT tehnologija, kako bi mogli stvarati vlastite poslovne modele i primjeniti u vlastitim proizvodima i uslugama.

Sadržaj radionice:

OPĆI DIO uvodni pojmovi - definicije, terminologija, tržište i trendovi razvoja

  •  detaljan pregled područja i primjera korištenja
  •  pregled tehnologija, sa posebnim naglaskom na LPWAN
  •  pregled platformi i alata

TEHNIČKI DIO

  • pregled tehnologija, protokola i alata
  • pregled komercijalnih i ostalih platformi
  • demonstracija korištenja stvarnih senzora i platformi

Radionicu će voditi Dejan Gambin, član uprave u tvrtki Coin d.o.o. koja se između ostalog bavi i razvojem softverskih rješenja namijenjenih lokalnoj upravi i njihovim građanima a koja pripadaju segmentu pametnog grada i pametne uprave te koriste napredne tehnologije za prikupljanje, obradu, analitiku i vizualizaciju podataka iz različitih izvora.

Radionica je besplatna i dostupna svim zainteresiranim malim i srednjim poduzetnicima i ostalim polaznicima. Radi projektnih obveza potrebno je izvršiti prijavu na POVEZNICI.  

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini