NAJBOLJI ONLINE TEČAJ

BAT se priključio projektu edukacije o umjetnoj inteligenciji "Elements od AI"

| Autor: Glas Istre
Sanja Šijanec

Sanja Šijanec


Tvornica duhana Rovinj, član BAT grupe, globalne multinacionalne kompanije i vodećeg proizvođača duhanskih proizvoda, pridružila se krugu poslodavaca koji svoje zaposlenike potiču na edukaciju o umjetnoj inteligenciji uz "Elements of AI".

Riječ je o najboljoj online edukaciji računalnih znanosti na svijetu, nastaloj prošle godine u vrijeme finskog predsjedanja Vijećem EU. Hrvatska je prva zemlja u regiji kojoj je "Elements of AI" na raspolaganju, a nositelj projekta je udruga CroAI.

"U BAT-u edukaciji naših zaposlenika pridajemo posebnu pažnju i kontinuirano potičemo njihov razvoj te stvaramo prilike za usvajanje novih vještina. 'Elements of AI’ se izvrsno uklapa u naš interni projekt pod nazivom ‘Digital DNA’ kojim želimo potaknuti razvoj digitalnog razumijevanja, kulture i sposobnosti na razini kompanije. S obzirom na sve veći značaj umjetne inteligencije u razvoju poslovanja, cilj nam je dodatno usavršiti znanje naših zaposlenika, stoga smo se i priključili ovom vrijednom projektu”, poručila je Sanja Šijanec, voditeljica ljudskih resursa za Hrvatsku, BiH i Sloveniju.

Svoj certifikat o uspješno završenom tečaju "Elements of AI" Sanja Šijanec s ponosom ističe, navodeći i da su informacije o relativno kompleksnoj temi kao što je umjetna inteligencija prenesene na zanimljiv i jednostavan način:

"Elements of AI" osnove umjetne inteligencije i njezine primjene u svakodnevnom životu približava jednostavno kroz šest poglavlja i 25 vježbi. Za završavanje ove online edukacije nije potrebno predznanje, a po završetku, polaznici dobivaju certifikat. BAT će svoje zaposlenike na završavanje "Elements of AI" dodatno motivirati i posebnim nagradama.

Svjetski mediji i stručnjaci ističu prednost "Elements of AI" u odnosu na slične tečajeve prestižnih svjetskih sveučilišta poput Harvarda, Stanforda i MIT-a. Na globalnoj razini, "Elements of AI" do sada je privukao pažnju više od 550 tisuća ljudi. Za hrvatsku verziju u posljednja dva mjeseca, koliko je dostupna, registriralo se već 17 tisuća korisnika, dok je certifikat o uspješnom završetku primilo više od tisuću polaznika. Zaposlenici TDR-a, među kojima vlada velik interes za ovom edukacijom, uskoro će im se pridružiti. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini