pripazite

Dobili ste poziv s nepoznatog broja? Ako vas pitaju ovo pitanje, odmah prekinite – u pitanju je prevara!

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Better Business Bureau (BBB) izvijestio je o povećanom broju prevara koji se odnose na pozive u kojima pozivatelji pitaju "čujete li me?". Pozivatelj također ponekad dodaje i druge izjave kako bi zadržao osobu na liniji pa tako primjerice navodi da ima problema s telefonom, slušalicama i slično.

Iako se ovo možda ne čini neuobičajenim, BestLife navodi da je u pitanju prevara u kojoj prevaranti na razne načine potencijalnu žrtvu pokušavaju navesti da kaže "da". To u konačnici može dovesti do toga da žrtva prima još više prevarantskih poziva.

U najgorem scenariju, prevaranti mogu čak snimiti odgovor (da) i koristiti ga za neovlaštene transakcije.

Osim jednostavnog pitanja "čujete li me?", prevaranti se mogu koristiti i raznim drugim pitanjima na koja bi potencijalna žrtva mogla odgovoriti s "da". Također, prevaranti znaju navesti i da prestavljaju određenu kompaniju pa pritom ispituju i neke osobne podatke, poput imena i prezimena, adrese i slično.

Da biste se zaštitili od potencijalne prevare, BBB savjetuje da se ne javljate na pozive s nepoznatih brojeva, čak i ako se čini da su u pitanju lokalni brojevi. Ako se i javite na nepoznati broj, obratite pažnju na to kakva vam pitanja postavljaju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum