POREČ

AKCIJA UDRUGE SOS ŠAPE: Benny, Snoopy Deni, Ozzy i Popper spašeni s područja pogođenih potresom

Svi zaprimljeni psi prošli su obaveznih 14 dana karantene i čekanja da se eventualni vlasnik javi, što je zakonska obaveza bez obzira ako pas nema čip. Tako smo osigurali da su svi psi lutalice ili napušteni i da neće biti nesporazuma te da su spremni za udomljenje, kažu iz udruge

| Autor: Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ
Nakon smještaja tražit će udomitelji

Nakon smještaja tražit će udomitelji


I Poreč se pridružio akciji Udruge za zaštitu životinja SOS Šape. Naime, Udruga za zaštitu životinja SOS Šape iz Poreča pokrenula je jedinstvenu akciju "Gradovi Istre sponzoriraju pse s područja pogođenog potresom" i u okviru te akcije u Istru je već stiglo pet pasa!

Udruga za zaštitu životinja SOS Šape, pokrenula je, prije nekoliko tjedana, inicijativu da se pomogne ljudima i životinjama s područja pogođenim potresom. Kako nemamo svoje sklonište, a u Istri postoji nekoliko registriranih skloništa u kojima ima mjesta, rodila se ideja da gradovi sponzoriraju boravak i standardnu veterinarsku obradu za jednog do dva psa do udomljenja. Odmah su se odazvali gradovi Buje, Rovinj i Poreč, a Udruga će financirati dodatne veterinarske usluge, te eventualno i neka liječenja.

- Nismo htjeli nasumce skupljati pse lutalice po ulici kako su to radili neki zaštitari zbog čega je nastala cijela zbrka, već smo se obratili Skloništu za životinje Veterinarske stanice Sisak kako bi ostvarili ovu ideju.

Naime, Veterinarska stanica Sisak ima ugovore s općinama na području koje je stradalo u potresu, a svi zaprimljeni psi su prošli obaveznih 14 dana karantene i čekanja da se eventualni vlasnik javi, što je zakonska obaveza bez obzira ako pas nema čip. Tako smo osigurali da su svi psi lutalice ili napušteni i da neće biti nesporazuma te da su spremni za udomljenje, kažu iz udruge.

Kako je na tom području i inače uvijek bilo lutalica, a u ovakvoj situaciji je pritisak na sklonište još veći, smatrali su da će tako pomoći i skloništu da oslobodi mjesta za nove pridošlice. Iznajmili su kombi i otišli po pet slatkih njuškica.

- Benny, Snoopy i Deni su smješteni u skloništu Veterinarske bolnice Poreč, a Ozzy i Popper (brat i sestra) u skloništu UO "Val de Saresi" u Rovinju. Zahvaljujemo se veterinarima i vlasnicima ovih skloništa koji su dočekali ekipu i lijepo skrbe o njima, a mi ćemo ih redovno obilaziti. Sada ih čeka daljnja veterinarska obrada i kada budu potpuno spremni, napravit ćemo lijepe fotografije i videa te im tražiti obitelji. Svi su predivni i očekujemo da će brzo naći svoje domove, ističu iz udruge.

- Kako bi što bolje iskoristili iznajmljeni kombi, u polasku smo preuzeli transportere koje je gđa Wida i njen Tierhilfe Istrien pripremio za Sklonište u Sisku, a također i 10 kućica za mace i pse koje je izradio Zajim Grga Softić za Glinu. Zahvaljujemo se svima koji sudjeluju u ovoj akciji, volonterima, sponzorima i donatorima koji nam omogućavaju da pomažemo. Još jednom se pokazuje snaga dobre suradnje i zajedništva. Kako u skloništima u Istri ima još mjesta, nadamo se da će se našoj inicijativi pridružiti i drugi gradovi, pa i tvrtke, kako bi mogli pomoći većem broju pasa, pomažući tako i ljudima koji su se našli u ovoj nezavidnoj situaciji, poručuju iz udruge i dodaju da se gradovi i tvrtke koje se žele pridružiti inicijativi mogu javiti na sospawsporec@gmail.com.

Iz Grada Poreča javljaju da su se uključili u akciju Udruge za zaštitu životinja SOS Šape iz Poreča tako što sponzoriraju boravak pasa s potresom pogođenih područja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini