IMALA JE BROJNE FANOVE

ODLAZAK KRALJICE TALIJANSKE TELEVIZIJE Preminula poznata tv-voditeljica, pjevačica i glumica

Njezin odlazak rastužio je brojne njezine fanove u Italiji i ne samo, budući da je bila iznimno popularna u cijeloj Europi, pa i u Americi. Počela je raditi jako mlada, a posljednju je filmsku ulogu imala prošle godine

| Autor: Priredila Vanesa BEGIĆ
Raffaella Cara'

Raffaella Cara'


Raffaella Carra', poznata talijanska tv-voditeljica, pjevačica, glumica, radijska voditeljica, preminula je u ponedjeljak popodne u Rimu u 78. godini od posljedice bolesti.

Njezin odlazak rastužio je brojne njezine fanove u Italiji i ne samo, budući da je bila iznimno popularna u cijeloj Europi, pa i u Americi. Počela je raditi jako mlada, a posljednju je filmsku ulogu imala prošle godine.

Bila je i kazališna glumica, televizijska, pjevačica, no najpoznatija je bila kao tv-voditeljica popularnih programa na talijanskoj državnoj televiziji RAI, kao i na privatnim tv-mrežama. Iznimno je popularna bila i u Španjolskoj, te je godinama vodila emisije za najvažnije španjolske tv-programe.

Treba napomenuti da je bila definirana kraljicom talijanske televizije, a u jednom intervjuu kazala je da je prodala više od 60 milijuna ploča i da ima 22 platinaste ili zlatne ploče. Prvu je ulogu glumila sa svega osam godina, a tijekom djetinjstva bilo je još tu televizijskih, ali i kazališnih uloga. Glumila je i u brojnim talijanskim tv-serijama, a godinama je izmjenjivala ulogu pjevačice, kazališne i televizijske glumice, sve s velikim uspjehom.

Vodila je i nekoliko izdanja festivala talijanske kancone Sanremo.

Posebno su za nju uspješne bile osamdesete godine prošloga stoljeća, kada je vodila neke od najpoznatijih talijanskih televizijskih programa, od "Pronto Raffaella", "Buonasera Raffaella", koji se emitirao tijekom nekoliko epizoda čak i iz New Yorka, "Domenica in", "Raffaella Carra' show", kao i brojne druge programe koji su gotovo uvijek rušili rekorde gledanosti.

Surađivala je s najpoznatijim talijanskim glumcima, redateljima i pjevačima, a njezin zarazan smijeh, neposrednost, komunikativnost i simpatičan pristup gostima, ostali su zapamćeni kroz povijest talijanske televizije.

Sudjelovala je u brojnim humanitarnim akcijama, projektima i koncertima, u više navrata u onima za žrtve potresa.

Posljednji značajniji tv-program vodila je prije otprilike dvije godine, a bio je posvećen poznatim ličnostima iz raznih domena kulturnog i javnog života, a s većinom njih već je surađivala. Nju je voljela i kritika, zbog iznimnog talenta, kako voditeljskog, glumačkog, pjevačkog, ali i publika, zbog spontanosti, jednostavnog, iskrenog pristupa.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini