ŽIVOT NA VAGI

Predstavljamo prvih četvero kandidata nove sezone, među njima je i jedna Labinjanka

| Autor: Ivana Kocijan
(Foto: RTL)

(Foto: RTL)


Ove jeseni počinje sedma sezona “Života na vagi”, a mi vam predstavljamo prvih četvero kandidata koji su spremni na veliku promjenu. Kako će se snaći u šou, moći ćete gledati i na RTL-ovoj streaming platformi Voyo 24 sata prije prikazivanja na televiziji.

Dajana Milevoj (26) dolazi iz Labina, odgojiteljica je predškolske djece i ima 180 kilograma.

– Kad se pogledam u ogledalo, vidim osobu koja se bori protiv ustaljenih društvenih normi. Želim si poboljšati kvalitetu života u zdravstvenom smislu, iskreno kaže Dajana.

Njezina je cijela obitelj prekomjerne težine, otac joj je preminuo zbog bolesti povezane upravo s tim problemom, pa Dajana kaže da je došlo vrijeme za njezinu promjenu nabolje.

– Bojim se da će puknuti stolac na koji sjednem negdje u javnosti, otvoreno kaže i dodaje kako želi promijeniti to što ne može otrčati ni dva kilometra.

– Želim odjenuti stare traperice! Želim isprobati zipline, zaključuje.Zadranin Jure Dundović (28) ima 140 kilograma, a radi na održavanju brodova. Njegovi problemi s viškom kilograma počeli su nakon vjenčanja. Naime, zbog supruge je shvatio kakav čovjek želi biti.

– Nakon što sam se oženio, postao sam ljeniji, a i pekarnica je samo minutu udaljena. Volio bih biti mršav, viši i da imam manji nos, rekao je dijelom u šali.

Jure se prijavio u “Život na vagi” zato što ga zabrinjava njegovo zdravlje i jako bi želio bi imati još jedno dijete sa svojom suprugom, ali imaju problema sa začećem.

– Želim dobiti svoje dijete, ići na bungee jumping i trčati humanitarni maraton, nabraja Jure dodajući i kako bi se želio rekreativno baviti sportom sa svojim društvom.Marsela Karamatić (27) dolazi iz Velike Gorice i ima 170 kilograma. Prije je trenirala rukomet, trbušni ples, australski nogomet (footsie) i druge sportove, a jedina u svojoj obitelji ima problema s težinom.

– Imam zaručnika, psa, mačku, imam gdje živjeti i mogu si priuštiti nekakve avanture. Ali zbog viška kilograma – ne mogu živjeti. Zbog moje pretjerane kilaže trpim bolove u nogama. Nesposobna sam zbog tih bolova i ponekad se osjećam kao da sam invalid, kaže Marsela i priznaje da se izbjegava nalaziti s prijateljicama na kavi jer se boji da će doći u kafić, a tamo neće biti stolca za nju.

– Neugodno mi je jer mislim da me ljudi osuđuju. Jednostavno želim živjeti kao normalan čovjek da ne moram razmišljati o tome hoće li nešto puknuti ako sjednem na to, kaže Marsela koja je shvatila da je došla do situacije kad se jednostavno mora izboriti za sebe i svoju budućnost.


– Bojim se jesam li sve poremetila u organizmu zbog pretilosti pa neću moći imati djecu. Bojim se da će mi se nešto dogoditi, a neće me imati tko dići zbog kilaže. Ne mogu vjerovati što sam si učinila! Želim biti zdrava, zaključuje.Mislav Vlašić (28) je vozač taksija koji dolazi iz Zagreba i ima 190 kilograma.

-Nemam trauma, jednostavno volim jesti, iskren je Mislav koji je cijeli život imao problema s kilogramima.

– Želim vidjeti kako je to ne biti debeo jer mislim da sam došao do zida i da ovako više ne ide. Želim bolji život, kaže mladić koji više ne može raditi ni najjednostavnije stvari kao što su ulazak u automobil ili oblačenje čarapa.

Mislav je čvrsto odlučio pokrenuti se jer se ponajviše boji za zdravlje, da se ne razboli i ne postane nepokretan. Obitelj mu je velika podrška u njegovoj najvećoj životnoj borbi, a otkriva kako bi i sam volio imati obitelj.

– Želio bih imati curu! U budućnosti se vidim sa suprugom i barem jednim djetetom, zaključuje Mislav dodajući da je došlo vrijeme da smršavi kako bi, kad već nije mogao postati nogometaš, barem mogao nositi dresove koje skuplja godinama.


Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater