DVOSTRUKI OSKAROVAC

Kevin Spacey zaplakao kad je čuo da je oslobođen optužbi za seksualno zlostavljanje muškaraca

| Autor: Glas Istre
(Reuters)

(Reuters)


Kevina Spaceya, dvostrukog oskarovca, poznatog po filmskim i TV ulogama, uključujući “Kuću od karata”, britanska je porota u srijedu proglasila nevinim po devet točaka optužnice za seksualno zlostavljanje.

Gotovo šest godina nakon što su se počele pojavljivati optužbe za neprimjereno ponašanje protiv Spaceyja s obje strane Atlantika, poroti na Southwark Crown Courtu u Londonu trebalo je nešto više od 12 sati da donese svoju odluku.

Dok je slušao objavljivanje presude, piše The New York Times, Spacey (64) nije pokazivao emocije. No, kada je pročitano konačno “nije kriv”, glumac, čiji je rođendan u srijedu, počeo je plakati i teško uzdahnuo s olakšanjem.

Tijekom suđenja u Londonu, koje je potrajalo gotovo mjesec dana, sud je saslušao četvoricu muškaraca koji su rekli da ih je Spacey napao između 2001. i 2013. Većinu tog vremena glumac je bio umjetnički direktor kazališta Old Vic, velike londonske kazališne kuće.

Imali sporazumnu “zločestu vezu”

Jedan je podnositelj pritužbe rekao britanskoj policiji da ga je gospodin Spacey dodirnuo više puta bez njegova pristanka.

Podnositelj pritužbe opisao je incidente koji su se jednom dogodili 2004. ili 2005., kada je rekao da se glumac toliko snažno uhvatio za svoje genitalije da je gotovo skrenuo s ceste dok su išli prema Balu Eltona Johna.

Tijekom suđenja, Spacey – koji se pojavio pod svojim punim imenom, Kevin Spacey Fowler – rekao je da je par imao sporazumnu “zločestu vezu”.

Glumac je dodao da se osjećao “shrvanim” karakterizacijom njihovih susreta od strane podnositelja pritužbe. Elton John, dajući iskaz u obranu Spaceyja, rekao je da je Spacey samo jednom bio na njegovom balu, 2001., nekoliko godina prije nego što je tužitelj rekao da ga je glumac pipkao.

Drugi podnositelj pritužbe rekao je da je pisao Spaceyju u nadi da će mu glumac biti mentor te je na kraju otišao na piće u Spaceyev londonski dom.

Zatekao Spaceya na koljenima kako ga zadovoljava

Taj tužitelj je rekao da je zaspao u stanu, a kasnije se probudio i zatekao g. Spaceyja na koljenima kako nad njim izvodi oralni seks.

Spacey je tijekom suđenja rekao da je par imao sporazumni oralni seks, a onda je muškarac “žurno otišao”, kao da je zažalio zbog susreta.

Dana 20. srpnja, Patrick Gibbs, pravni zastupnik Spaceyja, ustvrdio je da su trojica tužitelja lagala i da su samo iznijeli svoje optužbe u nadi da će dobiti financijsku korist.

Promiskuitetan i “prilično laka meta”

Spaceyjev promiskuitetni način života učinio ga je “prilično lakom metom” za lažne optužbe, dodao je g. Gibbs.

Suđenje u Londonu bilo je posljednje na kojem se Spacey uspješno obranio. Godine 2022. savezna porota na Manhattanu zaključila je da Spacey nije kriv nakon što je glumac Anthony Rapp podnio tužbu optužujući Spaceyja da se popeo na njega i nudio mu seks 1986. godine, kad je g. Rapp imao 14 godina.

Ali što će presuda od srijede značiti za karijeru Kevina Spaceyja nije bilo odmah jasno. U lipnju je Spacey rekao u intervjuu za Zeit Magazin, njemački časopis, da se namjerava vratiti glumi nakon suđenja.

“Znam da trenutno postoje ljudi koji su me spremni zaposliti čim me se oslobodi ovih optužbi”, rekao je Spacey.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter