OMILJENA CELEBRITY DESTINACIJA

I glazbena zvijezda Zucchero Fornaciari posjetila poznati rovinjski restoran La Puntulina. Saznajemo što je odabrao s menija

| Autor: Aldo POKRAJAC
Zucchero i Mirjana kmačić Pellizer

Zucchero i Mirjana kmačić Pellizer


Kao i brojni celebrity gosti ni Zucchero Fornaciari nije otišao iz Rovinja a da ne navrati u poznati restoran La Puntulina, podno crkve sv. Eufemije, uz starogradsku plažu Cuguliera. Potvrdu smo zatražili od Mirjane Kmačić Pellizzer, voditeljice restorana iz Michelinova vodiča i poznate rovinjske humanitarke, koje nam je ustupila i fotografiju sa Zuccherom.

"Zucchero, poznat po svojoj jednostavnosti, bio je jedan od naših najdražih gostiju. Oduševljen je Rovinjom i kaže da će uskoro opet doći kao običan turist kako bi mogao obići prekrasan akvatorij koji se vidi s platoa crkve sv. Eufemije i naše terase. Brzo je uspostavio prisan odnos s našim osobljem i gostima koji su se poželjeli slikati s njime. Ponašao se kao da je kod nas svaki dan. Za večeru je uživao u selekcijama sirovih morskih plodova. Tako je upotpunio utisak s koncerta na kojem je prštala njegova karizma, neposrednost i ogromna glazbena vještina", rekla nam je Mirjana Kmačić Pellizzer.

U ne tako dugom vremenu postojanja ovog restorana ovdje su uz ostale dolazili Salma Hayek, Samuel L. Jackson, Kylie Minogue i Lepa Brena. Nakon hrvatske nogometne reprezentacije s obiteljima su ovdje bili Luka Modrić, Josip Juranović i Mario Mandžukić, potom Fernando Hierro, Lothar Matheus, Nemanja Vidić i Adem Ljajić te NBA košarkaši Bojan Bogdanović i Boban Marjanović. Kad je u Hrvatskoj ovdje dolazi razmijeniti iskustva i slavni britanski chef, pisac i televizijski gastronomski prezenter Gordon Ramsay.

Obitelj Pellizzer posjeduje u Rovinju četiri kultna restorana, uz Puntulinu, Gianino, Bagadur i Rio, koje je utemeljio pokojni Corrado Pellizzer, bard rovinjske, istarske i hrvatske gastronomije. Mirjana i njen suprug Giovanni otisnuli su se 2000. na Maldive s troje djece, Rebeccom, Jodelle i Pashminom, koji su sada već treća generacija koja vodi obiteljski posao. Tamo su pekli zanat vodeći restoran u koji su dolazile tada najpoznatije talijanske zvijezde kao što su nogometaš Bobo Vieri, zabavljači i voditelji Teo Teocoli i Gerry Scotti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of