KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Savršeno pečen krumpir iz pećnice

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (foto: Pixabay)

Ilustracija (foto: Pixabay)


Pečeni krumpir omiljeni je prilog uz mnogo jela.

Sastojci za 2 porcije:

  • 12 do 15 krumpira srednje veličine (sirovih ili kuhanih od dana prije) 
  • 1 glavica luka 
  • maslinovo ulje 
  • svježi timijan i ružmarin 
  • sol i papar 
  • mljevena paprika (slatka) 
  • po želji začini za pečeni krumpir
  • svježe naribani parmezan

Priprema:

Temeljito operi krumpir, odnosno iščetkaj. Potom ga nareži na ploške, odnosno kocke, te stavi u veliku posudu. Zatim nasitno nasjeckaj luk te zajedno s malo maslinova ulja, nasjeckanog timijana i ružmarina, solju i paprom te mljevenom paprikom (po želji začinima za pečeni krumpir) stavi u istu posudu.

Sve dobro promiješaj dok krumpir ne bude temeljito prekriven uljem i začinima.

Potom stavi krumpir na lim obložen papirom za pečenje ili u kalup za složenac (pazi na to da su ploške dobro raspoređene, odnosno da nisu jedna preko druge) te peci na 200 stupnjeva oko 30 minuta u pećnici.

U međuvremenu krumpir oprezno okreni. Ako želiš, prije kraja pečenja možeš posuti krumpir s malo naribanog parmezana – dat će mu lijepu boju te još više arome.

(Izvor: 24.sata )

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini