Ilustracija (Pixabay.com)
Makar orasi i tjestenina na prvi pogled ne izgledaju kao idealna kombinacija, iznenadili bi se kako se dobro sljubljuju.
Donosimo vam recept koji se tradicionalno priprema u talijanskoj regiji Liguria, a za pripremu će vam trebati otprilike pola sata.
Inače, makar se orasi uzgajaju u cijeloj Italiji, najcjenjeniji su orasi iz regija Liguria i Campania. Iako se češće koriste u pripremi kolača, ipak je najpoznatiji ovaj ligurijski umak, koji se najčešće servira s tjesteninom (obično su to tagliatelle) ili pak tradicionalnom tjesteninom zvanom pansotti.
Evo i detaljan recept, koji je vrlo jednostavan, a navedena količina dovoljna je za četiri osobe.
Sastojci:
Priprema:
Na srednje jakoj vatri, u suhoj tavi lagano popržite orahe otprilike dvije minute, dok ne dobiju tamniju boju, te ih pustite da se u potpunosti ohlade.
U blender ubacite ispržene orahe zajedno s češnjakom i peršinom, te ih ugrubo sameljite i dodajte postepeno malo maslinovog ulja. Na kraju sve pomiješajte s maslacem.
Ako nemate blender, možete i nožem nasjeckati sve ove sastojke.
Na kraju dodajte ribani parmezan i vrhnje za kuhanje, posolite i dobro promiješajte.
Za to vrijeme skuhajte paštu, te čim je ocijedite, odmah je pomiješajte s pripremljenim umakom.
Jelo možete ukrasiti tanko rezanim ljuskicama parmezana.
Dobar tek!
Izvor: Buonissimo