NAJNOVIJE



KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Budite kreativni! Probajte ovo totalno drukčije, a ujedno jednostavno jelo - TAGLIATELLE U UMAKU OD ORAHA

| Autor: Portal GlasIstre.hr
Ilustracija (Pixabay.com)

Makar orasi i tjestenina na prvi pogled ne izgledaju kao idealna kombinacija, iznenadili bi se kako se dobro sljubljuju.

Donosimo vam recept koji se tradicionalno priprema u talijanskoj regiji Liguria, a za pripremu će vam trebati otprilike pola sata.

Inače, makar se orasi uzgajaju u cijeloj Italiji, najcjenjeniji su orasi iz regija Liguria i Campania. Iako se češće koriste u pripremi kolača, ipak je najpoznatiji ovaj ligurijski umak, koji se najčešće servira s tjesteninom (obično su to tagliatelle) ili pak tradicionalnom tjesteninom zvanom pansotti.

Evo i detaljan recept, koji je vrlo jednostavan, a navedena količina dovoljna je za četiri osobe.

Sastojci:

  • - 200 g očišćenih oraha
  • - 20 g peršina
  • - češnjaka po želji
  • - 50 g maslaca
  • - maslinovo ulje
  • - 200 ml vrhnja za kuhanje
  • - pola kile tagliatella
  • - 50 g ribanog parmezana

Priprema:

Na srednje jakoj vatri, u suhoj tavi lagano popržite orahe otprilike dvije minute, dok ne dobiju tamniju boju, te ih pustite da se u potpunosti ohlade.

U blender ubacite ispržene orahe zajedno s češnjakom i peršinom, te ih ugrubo sameljite i dodajte postepeno malo maslinovog ulja. Na kraju sve pomiješajte s maslacem.

Ako nemate blender, možete i nožem nasjeckati sve ove sastojke.

Na kraju dodajte ribani parmezan i vrhnje za kuhanje, posolite i dobro promiješajte.

Za to vrijeme skuhajte paštu, te čim je ocijedite, odmah je pomiješajte s pripremljenim umakom.

Jelo možete ukrasiti tanko rezanim ljuskicama parmezana.

Dobar tek!

Izvor: Buonissimo


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini
Webcams provided by webcams.travel add a webcam