KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Brzi slani kruh s šunkom, sirom, kiselim krastavcima i maslinama

| Autor: Glas Istre
Ilustracija

Ilustracija


Sastojci:

240 g glatkog brašna

1½ žličice praška za pecivo

¾ žličice sode bikarbone

2 žličice senfa

½ žličice soli

1 prstohvat kajenskog papra

180 ml mlijeka

1 žlica mlijeka

80 ml suncokretovog ulja

2 žlice meda

3 jaja

170 g delikatesne šunke, sitno nasjeckane

85 g gauda ili ementaler sira, naribanog

55 g gauda ili ementaler sira, narezanog na kockice

2 mlada luka, nasjeckana

70 g maslina, sitno nasjeckanih

70 g kiselih krastavaca, sitno nasjeckanih

Priprema: 

Zagrijte pećnicu 175°C i lagano namastite kalup za kruh te ga stavite sa strane. U srednje velikoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol i kajenski papar dok se ne sjedine. 

U velikoj zdjeli umutite 180 ml mlijeka, polovicu meda, polovicu senfa, ulje i jaja dok ne dobijete glatku smjesu. Umiješajte suhe sastojke u veliku zdjelu s mlijekom i jajima dok se sve skupa dobro ne sjedini. Zatim ubacite šunku, ribani sir (ostavite malo za posipanje po vrhu), sir narezan na kockice, mladi luk, masline i krastavce.

Ulijte tijesto u pripremljeni kalup za kruh i po vrhu pospite preostalim sirom. Pecite dok se dobro ne digne, ne poprimi zlatnosmeđu boju i dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista, 40 do 45 minuta.

Kruh pustite da se 10 minuta ohladi u kalupu. U međuvremenu, u maloj zdjeli prikladnoj za mikrovalnu pećnicu, pomiješajte preostalu žlicu meda i mlijeka i preostalu žličicu senfa dok smjesa ne postane glatka. Zagrijte u mikrovalnoj pećnici dok ne postane vruće i ne pojave se mjehurići, 20 do 30 sekundi. Izvadite štrucu na rešetku i obilno premažite toplom glazurom. Kruh potpuno ohladite. 

Izvor: Index recepti

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater