KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Bez grama brašna - sočni kolač od naranče i badema

| Autor: Glas Istre
foto Pixabay

foto Pixabay


Sastojci:

  • 2 nešpricane naranče srednje veličine
  • 6 velikih jaja sobne temperature
  • 360 g mljevenih badema
  • 250 g šećera
  • malo maslaca ili druge masnoće po želji za kalup
  • krušne mrvice za kalup

Priprema:

1. Kalup oblika po željinamažite s malo maslaca i posipajte s krušnim mrvicama.

2. Naranče operite, stavite u dublju posudu i ulijte u nju dovoljno hladne vode da naranče budu u potpunosti prekrivene te zatim kuhajte na srednjoj vatri 40 minuta. Povremeno provjerite jesu li naranče i dalje pod vodom, a ako nisu dodajte malo vode. Nakon 40 minuta ocijedite naranče i pustite ih da se ohlade. Zatim ih razrežite, maknite koštice i ubacite u blender. Blendajte sve dok naranče ne dobiju strukturu marmelade.

3. Miksajte jaja i šećer sve dok smjesa ne postane gusta i poprimi blijedožutu boju. Dodajte pire od naranči i bademe pa sve dobro promiješajte i ulijte smjesu u kalup. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 Celzijevih stupnjeva.

4. Kolač se peče oko 50 minuta, ovisno o jačini vaše pećnice. Kada se odvoji od kalupa i na površini poprimi zlatnožutu boju, čačkalicom ga probodite u sredini kako biste vidjeli ima li mokrih tragova smjese. Ako nema, kolač je gotov i možete ga izvaditi iz pećnice. 

Izvor: Zadovoljna hr.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter