(Unsplash)
Kadulja, bundeva i kozji sir možda nisu prva kombinacija na koju pomislite kad je riječ o "comfort foodu", ali u ovom receptu spajaju se u kremastu, mirisnu i bogatu tjesteninu savršenu za jesenske dane. Umak od slatkog vrhnja, mlijeka i sireva obavija svaki zalogaj, dok hrskava slanina na vrhu daje savršeni kontrast. Ovo jelo peče se u pećnici taman toliko da se sirevi otope i povežu sve okuse – idealno za ručak, večeru ili druženje uz dobru čašu vina.
Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva.
Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.
Dok se tjestenina kuha u velikoj tavi zagrijte maslac i maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte češnjak i ljutiku, kuhajte miješajući 1-2 minute. Dodajte sljedećih 6 sastojaka. Smanjite vatru i. kuhajte uz stalno miješanje dok se ne zgusne, 6-8 minuta. Dodajte kadulju. Maknite s vatre.
Ocijedite tjesteninu; lagano umiješajte u vrhnje. Prebacite u namašćenu posudu za pečenje dimenzija 33x23 cm. Pospite slaninom, kozjim sirom i parmezanom. Pecite pokriveno 15 minuta. Otkrijte i pecite dok se sir ne otopi, još oko 5 minuta.
Dobar tek!
Izvor: Punkufer.hr