KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Zapečena tjestenina sa sirom i slaninom

| Autor: Glas Istre
(Unsplash)

(Unsplash)


Kadulja, bundeva i kozji sir možda nisu prva kombinacija na koju pomislite kad je riječ o "comfort foodu", ali u ovom receptu spajaju se u kremastu, mirisnu i bogatu tjesteninu savršenu za jesenske dane. Umak od slatkog vrhnja, mlijeka i sireva obavija svaki zalogaj, dok hrskava slanina na vrhu daje savršeni kontrast. Ovo jelo peče se u pećnici taman toliko da se sirevi otope i povežu sve okuse – idealno za ručak, večeru ili druženje uz dobru čašu vina.

Sastojci

  • 450 g tjestenine po izboru
  • 60 g maslaca
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 3 češnja češnjaka, nasjeckana
  • 2 ljutike, nasjeckane
  • 480 ml slatkog vrhnja
  • 250 ml punomasnog mlijeka
  • 110 g kozjeg sira, izmrvljenog
  • 50 g ribanog parmezana
  • 120 g konzervirane ili kuhane bundeve
  • 1/2 čajne žličice bijelog papra
  • 2 žlice nasjeckane svježe kadulje

Dodaci

  • 450 g trakica slanine, prženih i zdrobljenih
  • 50 g zdrobljenog kozjeg sira
  • 25 g ribanog parmezana

Priprema

Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva.

Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.

Dok se tjestenina kuha u velikoj tavi zagrijte maslac i maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte češnjak i ljutiku, kuhajte miješajući 1-2 minute. Dodajte sljedećih 6 sastojaka. Smanjite vatru i. kuhajte uz stalno miješanje dok se ne zgusne, 6-8 minuta. Dodajte kadulju. Maknite s vatre.

Ocijedite tjesteninu; lagano umiješajte u vrhnje. Prebacite u namašćenu posudu za pečenje dimenzija 33x23 cm. Pospite slaninom, kozjim sirom i parmezanom. Pecite pokriveno 15 minuta. Otkrijte i pecite dok se sir ne otopi, još oko 5 minuta.

Dobar tek!

Izvor: Punkufer.hr

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Trenutno na cestama