KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Juha od mesa i kapuza za hladnije dane

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Unsplash)

Ilustracija (Unsplash)


Jedan od specijaliteta na žlicu koji se tradicionalno priprema u Rumunjskoj je juha od kupusa i mesa, bilo svinjetine ili junetine, koja osobito paše kada se smire ljetne temperature.

Koliko je kuhara, toliko je recepata, pa neki chefovi savjetuju da u gustu juhu dodate kopra – bilo svježeg ili suhog. Oni koji vole svježe note dodat će i limunova soka. Dobrodošla je i paprika narezana na trake koja se dodaje pred kraj kuhanja kako bi ostala hrskava, a nećete pogriješiti niti s mahunama.

Sastojci

  • 1 manja glavica kupusa
  • 300 g junetine
  • 100 g slanine
  • 1 veliki luk
  • 2 mrkve
  • 2 stapke celera
  • 1 limenka pelata
  • 2 žličice mljevene dimljene paprike
  • 1 žličica kima
  • Kiselo vrhnje

Priprema

Popržite slaninu narezanu na ploške. Nakon deset minuta dodajte junetinu narezanu na kocke. Kratko pržite i prelijte s toliko vode da se pokrije meso pa kuhajte pola sata.

U drugi lonac dodajte malo ulja i prepržite nasjeckani luk, mrkvu i celer. Dodajte narezani kupus i pirjajte dok ne počne omekšavati.

Dodajte dimljenu papriku i šalicu vode, da ne zagori pa dodajte meso i ulijte oko dvije litre vode. Kuhajte oko 20 minuta na laganoj vatri. Dodajte pelate i kim pa promiješajte. Kuhajte dok meso ne omekša uz dodavanje vode, ako ispari. Poslužite vruće s kiselim vrhnjem.

Dobar tek!

Izvor: Punkufer.hr.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Trenutno na cestama