Ilustracija (Unsplash)
U ovoj jednostavnoj kućnoj verziji fajite se peku u pećnici, a od kad ih se sjetite napraviti do trenutka kada razmišljate čime ćete sve napuniti svoju tortilju neće proći više od 20 minuta. Piletina, luk i paprike peku se u jednom limu za pečenje – a to znači da ćete imati malo prljavog suđa.
Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva. Rešetku postavite na gornju razinu.
Obložite veliki lim za pečenje aluminijskom folijom.
Paprikama maknite stabljike i izvadite sjemenke pa ih narežite na trakice debljine oko pola centimetra.
Luk ogulite, prepolovite i također narežite na trakice debljine pola centimetra.
Narezano povrće prebacite na lim za pečenje pomiješajte s 1 žlicom maslinovog ulja i 1/2 čajne žličice soli.
Pecite povrće dok ne omekša i ne počne lagano dobivati boju, oko 4 do 8 minuta.
Za to vrijeme narežite pileći file isto na trakice debljine oko pola centimetra.
Prebacite ih u zdjelu i pomiješajte s preostalim maslinovim uljem, soli i čilijem u prahu.
Kad paprike i luk omekšaju, izvadite lim iz pećnice i rasporedite trakice piletine po vrhu. Vratite u pećnicu i pecite dok piletina ne bude pečena i ne dobije lijepu boju, 5 do 8 minuta.
Zagrijte tortilje u mikrovalnoj pećnici ili i njih kratko ubacite u pećnicu i priredite dodatke po želji.
Pečenu piletinu i povrće izvadite iz pećnice i prelijte sokom od limete.
Poslužite odmah sa zagrijanim tortiljama, kriškama limete i dodacima.
Dobar tek!
Izvor: Punkufer.hr